Bliži se Dan zaljubljenih, “praznik” svih parova na svijetu.

Međutim, dobro je poznata besmisao ovog dana i zbog toga ga mnogi zaljubljeni ignorišu. Osim što su svjesni da njihova ljubav ne važi samo jedan dan, niti je baš taj dan iz nekog razloga idealan da pokažete koliko partnera volite, parovima je ponekad suvišno trošiti novac za poklone koji su uglavnom rezervisani za baš posebne prilike.

Međutim, industrija igra na kartu ubjeđivanja parova da je Dan zaljubljenih zaista validan praznik ljubavi (ne treba ga miješati sa slavom, koju ljudi zaista obilježavaju), te baš pred taj 14. februar promoviše se darivanje, obilježavanje… kao znaci pažnje prema partneru.

Jer, ako kupite djevojci skup prsten za Dan zaljubljenih, zaista je volite, zar ne? Pogrešno.

Dan zaljubljenih je u eri lakovjernosti i konzumerizma postao način da kompanije zarade kou marku više na vaše izgovore da drugima pokažete i iskažete ljubav. Zbog toga se u ovo vrijeme dobro prodaje nakit, parfemi, skupi obroci, putovanja, skupi predmeti – sve materijalno na šta se računa da je dobar poklon, s obzirom na to da nećete voljenoj osobi pokloniti nešto jeftino.

Naravno, nisu svi parovi pod utiskom da moraju da obilježe ovaj dan i znaju da, iako baš žele, mogu da obilježe svoju ljubav uz neki film i kokice, prošetaju i pojedu sladoled. Upravo to možete učiniti i vi ukoliko imate želju da se provedete sa partnerom na ovaj dan, što vam niko nikada ne može zabraniti. Ne može vam niko zabraniti ni da potrošite silne pare na poklone, jer je, ipak, to vaš novac.

Pitanje je da li ste uvučeni u propagandnu mašinu ili niste.

(NN, 021)