Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić naredio je vanredni inspekcijski nadzor nad Centrom za socijalni rad Banjaluka zbog žalbi na neregularnosti u procedurama usvajanja i pritužbi radnika na mobing.

Na jutrošnjem kolegijumu u Gradskoj upravi, Radojičić je dao naredbu načelniku Odjeljenja za inspekcijske poslove Grada Banjaluka Janku Kecmanu da nadležne inspekcijske službe izvrše vanredni inspekcijski nadzor u Centru za socijalni rad. Naredba je uslijedila nakon izvještaja i preporuke Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite RS, čija komisija je nedavno obavila nadzor u Centru za socijalni rad Banjaluka.

Radnici Centra za socijalni rad Banjaluka uputili su otvoreno pismo gradonačelniku Banjaluke Igoru radojičiću u kome se žale na nezakonitosti koje, kako navode, sprovodi direktorka ovog centra Vera Sladojević. Od Gradske uprave i Skupštine Grada, traže da se Vera Sladojević pod hitno razriješi dužnosti, kao i da se u što kraćem roku imenuje novi direktor banjalučkog CSR.

U otvorenom pismu, koje su nezadovoljni radnici dostavili Gradskoj upravi Banjaluka, stoji i da traže da se Veri Sladojević ne dozvoli “politička akrobatika”, koja bi je postavila na bilo kakvu rukovodeću poziciju, te da se dalje u skladu sa zakonom, utvrđuje njena odgovornost.

(Istinito)