Najbolje obučene dame na svijetu predstavljaju nam deset pravila kojim se vode i koja im pomažu da uvijek izgledaju chic i trendy.

1. Isključivo birajte odjeću u kojoj možete da hodate
Iako cipele ili sandale koje ste vidjeli u izlogu izgedaju prelijepo, nemojte ih kupovati ako ne možete da hodate u njima. Poznate dame nikada nećete vidjeti kako jedva koračaju i muče se sa obućom. Udobnost je na prvom mjestu, a onda ide estetika.

2. Uvijek investirajte u jakne i kapute
Za kvalitetne jakne i kapute vrijedi dati dosta novca. Imajte na umu da se oni ne nose samo jednu sezonu, već da mogu trajati i po nekoliko godina. Investirajte u komad koji će moći da se slaže uz sve i koji je bezvremen.

3. Prednost uvijek imaju basic odevni komadi
Da biste izgledale moderno, ne morate slijepo pratiti trendove. Uvijek napravite mjesta za osnovne komade koji uvijek stoje na vrhu trendova i koje ćete moći obući u svakoj prilici, ali i iskombinovati i sa drugim, novim trendovima

4. Pronađite svoju jedinstvenu kombinaciju stila
Pronađite stilsku kombinaciju koja će istaći sve vaše prednosti, a u kojoj ćete se osjećati vrlo udobno. Takvim kombinacijama se stalno vraćajte jer ćete u njima provjereno izgledati dobro.

5. Modni dodaci su bitan dio stylinga
Aksesoari su bitan dio stylinga i to je dobro poznato. Ako se odlučite za klasičan i pomalo opušten izgled, uvijek možete styling unaprediti nakitom, trendy kaišem, ešarpom i sličnim dodacima.

6. Inspirišite se muškom modom
U održanom mjesecu mode dominirali su stylinzi inspirisani muškom modom, a ako vam se upravo takvi krojevi sviđaju – niste jedine! Slobodno se poslužite muškom odjevnim komadima ili ženskom odjećom koja ima muškobanjasti kroj.

7. Prugasta majica – odjevni komad koji uvijek treba da imate
Klasična, ležerna majica na pruge je odličan odjevni komad koji svaka moderna žena treba da ima u svom ormanu. Sa njom će svaki styling izgledati trendy, a može se nositi bukvalno uz sve – suknje, farmerke, pantalone… Preko nje odlično idu kardigani, kožne jakne, sakoi i blejzeri.

8. Vodite računa o kombinovanju seksi odjeće
Seksi stil može lijepo da izgleda, ako je u granicama normale. Uvijek održavajte balans različitim komadima odjeće, ali se isto tako držite pravila manje je – više.

9. Suptilno naglašavajte struk
Figura pješčanog sata je idealna ženska silueta koju možete imati u svakom odjevnom komadu. Dovoljno je da struk naglasite pojasom, kaišem ili odjevnim komadima koji su uži u tom dijelu tijela.

10. Ravna obuća nije ništa manje elegantna od štikli
Većina žena misli da su štikle jedina ženstvena obuća, međutim – to nije tačno. Elegantno i chic možete izgledati i u ravnoj obući, bilo da nosite suknju, hlače ili haljinu.

 (harpersbazaar)