Ukoliko se vaša kosa brzo masti, predlažemo vam da sami napravite jedan od ovih preparata koji će vam sigurno pomoći.

Jabukovo sirće već se vijekovima koristi u tradicionalnoj medicini mnogih naroda, a odličan je i u službi ženske ljepote. Ova namirnica ubrzava metabolizam, bijeli zube, umiruje akne, liječi opekotine od sunca…

Ipak, najefikasnija je u borbi protiv masne kose i peruti. Jabukovo sirće bolje od bilo kod drugog preparata uklanja masnoću i sve nataložene proizvode sa kože glave ostavljajući kosu čistom i sjajnom.

Zbog toga njegovo korišćenje preporučuju svi svjetski frizeri, a sastavni je dio i mnogih inovativnih proizvoda za kosu na prirodnoj bazi. Ukoliko želite da se uvjerite u njegove benefite, pripremili smo vam listu načina na koji možete koristiti ovu zdravu namirnicu.

1. UMJESTO ŠAMPONA ZA SUVO PRANJE

Pomiješajte oko 100 ml jabukovog sirćeta sa 200ml vode u bočici sa rasprašivačem. Naprskajte vašu kožu glave i sirće će ukloniti svu masnoću. Za razliku od šampona za suvo pranje, na ovaj način ne morate da strahujete od ostatka talka na glavi.

2. ZA SJAJNIJU DLAKU

Pomiješajte dvije kašike sirćeta sa šoljom vode i isperite kosu sa tim poslije šamponiranja. Nakon toga stavite lagani balzam i dobićete sjajniju kosu.

3. TRETMAN PROTIV PERUTI

Pomiješajte sirće sa vodom i mješavinu umasirajte u kožu glave prije šamponiranja. Možete da stavite kafenu kašiku sirćeta u šampon prije pranja kose, masirajte. Sirće u sebi sadrži prirodan sastojak koji se bori protiv gljivica i bakterija od kojih nastaje perut.

(elle)