Koliko puta ste čuli da će vam kosa biti zdravija ako je stalno šišate, da ponekad treba da iščupate jednu trepavicu, da ne morate da čupate obrve sa gornje strane? A koliko puta ste se zapitali da li je to istina ili samo obični mit? Da više ne biste razmišljali, evo istine.

Mit 1. Trepavice se lome ako nanosite više slojeva maskare na njih.

486862297

To je stvarno samo mit jer nove maskare sadrže proteine koji štite i njeguju trepavice. Trepavice se jedino lome ako uveče ne skidate šminku. Prema tome, slobodno nanosite slojeva maskare koliko god želite, ali je obavezno skidajte prije spavanja.

Mit 2. Ako češće šišate kosu, ona će biti gušća.

I to je samo mit. Vi ne možete da utičete na rast kose jer rast kose zavisi od korijena. Redovnim šišanjem možete samo da spriječite pucanje vrhova.

Mit 3. Samo debele žene imaju celulit.

99427925

E ovo je hit nad hitovima! Dakle, za stvaranje celulita krivo je potkožno tkivo koje može da bude i naslijedno. Celulit je posljedica nezdravog načina života i načina ishrane. Mršavljenjem se nećete riješiti celulita, a čvrstinu tkiva postići ćete samo aktivnim vježbanjem.

Mit 4. Šminka nudi dovoljno zaštite od sunca, tako da krema za sunčanje nije potrebna.

167236570

Svašta. I to je mit jer make up ima vrlo, vrlo slab UV faktor.

Mit 5. Predugo kupanje isušuje kožu.

Kupanje ne bi trebalo da da traje duže od 20 minuta, a ako se poslije brčkanja namažete mlijekom za tijelo i sami ćete shvatiti da je u pitanju najobičniji mit.

Mit 6. Brijanjem dlake postaju gušće i jače.

200266101-001

Nije šija nego vrat. To je takođe mit jer u principu dlaku žiletom prekidate samo na najdebljem dijelu, tako da izrasta prvo taj deblji dio i zato vam se čini da je dlaka deblja.

Izvor: prva.rs