Slabi i krhki nokti su čest problem, ali uz ovaj jednostavan savjet pomoći ćete im da budu zdravi i čvrsti. Stručnjaci preporučuju ovaj efikasan recept za jačanje noktiju, koji pomaže već poslije nekoliko tretmana.

Najjednostavniji način da se ojačaju nokti u kućnim uslovima je – svaki dan, ili barem svaki drugi dan u roku 2-3 nedjelje, raditi 10-minutni tretman (kupku) sa morskom soli, koji sadržii neophodan kompleks minerala za jačanje noktiju.

images (9)

Za ovaj tretman biće potrebno:

  • 200 ml tople vode
  • 2 supene kašike morske soli
  • kriška limuna
  • nekoliko kapi maslinovog ulja

U manjoj posudi rastvoriti so. Spustiti vrhove prstiju u nju i držati 10 minuta.

Nakon toga istrljajte nokte kriškom limuna i ostavite ih tako 5 munuta. So ojačava noktnu ploču, a limun je odlično izbjeljuje i usporava rast zanoktica.

Nakon 5 minuta, isperite ruke toplom vodom i utrljajte u nokte maslinovo ulje koje ih savršeno hidrira. Umjesto maslinovog ulja možete koristiti kremu za njegu ruku.

Ako proceduru radite pred spavanje, poslije nanošenja kreme stavite na ruke pamučne rukavice: ovo će poboljšati prodiranje hranljivih materija u ploču nokta, a koža ruku postaje glatka i nježna.

Ponavljamo, tretman radite svaki ili svaki drugi dan u roku 2-3 nedjelje i rezultat neće izostati: imaćete čvrste, zdrave nokte, koji se više neće listati.

Po potrebi, napravite pauzu od mjesec dana i ponovite tretman.

 

Izvor: uspesnazena.com