Prilikom kupovine stvari i namještaja za dom, treba biti obazriv i praktičan. Međutim, nije baš uvijek najsrećnije rješenje kupovati stvari na popustu, i one jeftinije. Kupujte u skladu sa svojim stilom, ali u neke komade vredi investirati više novca, jer oni odolijevaju vremenu i modi.

1. Kvalitetan trpezarijski sto
Najbolja je kombinacija modernog i klasičnog stila, i to ne samo zbog jednostavnosti uklapanja sa preostalim namještajem, već je dobro poznato da klasika nikada ne izlazi iz mode.

trpezarijski stolovi-nora recto-3

2. Originalna umjetnička djela
Najednostavniji način da svom domu date poseban pečat, jesu detalji.

3. Izdržljiv nož
Iako mnogo skuplji, jedan dobar nož sa garancijom vrijedniji je od 10 loših kopija.

4. Kvalitetan set za ručavanje
Svaka domaćica u svojoj kuhinji trebalo bi da ima bar jedan dobar i kvalitetan set za ručavanje, koji se neće slomiti pri prvom ispuštanju iz ruke.

SET-ZA-RUCAVANJE-25-delova_slika_O_2031922

5. Neuništivi blender
Poželjno je da u svojoj kuinji među svim sudovima, posebno mjesto zauzme blender. Spremanje kaša, sokova, frapea, salata od povrća i voća, mnogo je lakše uz dobar aparat.

6. Klasična stona lampa
Lampa je skoro nezaobilazan detalj u svakom domu, a osim što možete da prilagođavate osvjetljenje, sjajan je detalj u kutku vašeg ugla za čitanje ili na natkasni u vašoj spavaćoj sobi. Klasična i jednostavna ston lampa, nikada ne izlazi iz mode.

kako-rasporediti-rasvjetu-u-prostoriji-6050-611x408-201202281051

Izvor: http://stil.kurir-info.rs/