Da li vjerujete svojim očima?

Porodična fotografija sa ljetovanja. Ništa neobično, zar ne? 

Priča koju ćete upravo „čuti“ spada u kategoriju „Vjerovali ili ne“.

Ejmi i Nik Viler su novopečeni mladenci. Srećni, mladi, nasmijani, zaljubljeni… sve kako dolikuje. Jednog dana, Nik je poželio da lijepoj supruzi pokaže fotografije iz djetinjstva. I tada su došli do čudesnog otkrića…

Vratimo se 20 godina unazad…

Ljeta 1994. dvoje dece igralo se na vrelom pijesku. Nik je tog dana došao u posjetu baki…
Ejmi je odrasla u primorskom mjestu Maushol u Kornvolu, a Nik u Kentu, ali je u Maushol dolazio s porodicom na odmor. Na ovoj britanskoj plaži, samo nekoliko metara udaljeni, gradili su kule od pijeska, ali njihove porodice nisu se nikad upoznale.

Godinu kasnije Nik se preselio u taj primorski gradić, ali njih dvoje su se upoznali mnogo godina kasnije. Tek kad su se vjerili prošle godine, odlučili su da prelistaju stare fotografije koje su bile u kući Nikovog deke i bake. Gledajući fotografiju na kojoj su Nik, njegova sestra i rođak u čamcu od pijeska, Ejmi se prepoznala u pozadini!

– Fotografiju je napravio Nikov deka. Nik je sjedio sa sestrom i rođacima, a njegova mama, ujak i baka su s desne strane iza njih. S lijeve strane iza sam ja u plavom kostimu, s mamom, tatom i sestrom. Zanimljivo je da Nik tad i nije živio ovdje, nego je samo došao na odmor.

Nakon koledža, Nik je otišao u vojsku, a Ejmi je postala učiteljica. Prije tri godine počeli su da žive zajedno, a vjerili su se prošle godine. Tada su priredili zabavu i prijateljima i porodici pokazali fotografiju. Par se vjenčao prošle subote, 20 godina nakon što je fotografija snimljena, a samo minut hoda od istog mjesta.

Otputovali su na Floridu na medeni mjesec, a čim se vrate planiraju da urame dragocjenu fotografiju.

Danas izgledaju ovako:

10557186101522929382971692999962938318826445n

Izvor: prva.rs