Brojne su prilike u kojima se od žena očekuje da budu elegantne. U želji da u tome uspiju, mnoge od njih često pretjeraju u izboru garderobe i detalja, pa konačni rezultat bude daleko od željenog. Jer, elegantan izgled ne podrazumijeva praćenje trendova po svaku cijenu, već odabir odjevnih kombinacija koje privlače pažnju, ali ne zato što su one same po sebi upadljive, već zato što ih vi nosite sa stavom i gracioznošću.

Ovo je naših sedam savjeta koji će vam pomoći da postignete elegantan izgled.

1. Elegancija je u jednostavnosti

Elegancija se, prije svega, ogleda u jednostavnosti. Dovoljno je samo da pogledate fotografiju neke elegantne žene i vidjećete da je sasvim jednostavno obučena. To često podrazumijeva nošenje jednobojnih odjevnih komada, ali ne mora da znači. Elegantna može biti i jednostavna koktel haljina. Nikada ne potcjenjujte moć jednostavnosti.

2. Nosite samo ono što vam stoji

Ukoliko želite da dobro izgledate, morate znati šta vam dobro stoji. To znači da morate znati koje vam boje najbolje stoje, ali i koji modeli džinsa, suknji i haljina najbolje odgovaraju vašoj građi. Nemojte po svaku cijenu kupovati stvari samo zato što su na rasprodaji. Nekada je bolje odjevni komad platiti više, ali će vam zato on dobro stajati.

Elegance_1

3. Birajte klasične odjevne komade

Neki odjevni komadi i aksesoari su jednostavno vanvremenski. Oni odolijevaju vremenu i možete ih uvijek nositi. Među ovim odjevnim komadima svakako su mala crna haljina, nude salonke, dijamantske minđuše i biserna ogrlica. Ovi odjevni komadi i danas su podjednako atraktivni kao i prije 25 godina i, što je najvažnije, uvijek su elegantni. Stoga je dobro imati ih u svojoj kolekciji, jer su oni siguran put ka postizanju elegantnog izgleda.

4. Kvalitetna tašna je must have

Nikada ne potcjenjujte moć kvalitetne tašne, jer ovaj odjevni komad upotpunjuje svaki izgled. To ne mora da znači da torba mora biti brendirana, ali je ona uvijek dobar izbor. Ono čemu treba težiti su ravni krojevi i modeli koje zavolite čim ih ugledate.

5. Nađite svoj prepoznatljiv stil

Da biste bile elegantne, veoma je važno da izgradite svoj stil odjevanja. Ukoliko niste sigurne šta vam se sviđa i šta vam dobro stoji, neće vam biti prijatno u onome što nosite. Evo šta vam može pomoći u izgradnji svog stila – pregledajte svoj garderober, napravite listu odjevnih komada koje najčešće kupujete i neka vam ona bude smjernica u daljem odjevanju.

Elegance_3

6. Važan je stav

Vjerovale ili ne, stav i samopouzdanje su veoma važni. Samo osoba koja ima stav i koja je sigurna u sebe može izgledati elegantno. Ako nam ne vjerujete, zapitajte se da li ste nekada vidjele elegantnu ženu koja je nesigurna? Odgovor je, uvjereni smo, ne, jer je elegantna žena ono što ona jeste, a ne ono što nosi.

7. Zavolite neutralne tonove

Ukoliko želite da izgledate elegantno, naučite da nosite garderobu neutralnih tonova. Crna je uvijek najukusniji izbor za postizanje elegantnog izgleda. Osim toga, neutralne tonove uvek možete nositi sa različitim printovima i bojama.

Izvor: wannabemagazine.com