Ogledala, velike slike, praktične naljepnice za zid, svjetlije boje i zanimljivi detalji savršeno su rješenje da od stana napravite pravu malu oazu mira i sreće.

Ne posjeduju svi svoju kuću, ali svako može da bude vlasnik svog ličnog stila uređenja. Ako živite u iznajmljenom stanu, onda najvjerovatnije postoji mogućnost da stanodavac neće biti zadovoljan ako neke stvari radite na svoju ruku. Međutim, postoje sitnice koje možete uraditi bez problema. Evo i koje su to.

1. Optički povećajte životni prostor uz pomoć ogledala. Osim što nisu skupa, ogledala stvaraju efekat prostranijeg doma. Ako posebnu pažnju posvetite odabiru zanimljivih ramova, daćete jedinstven izgled ovom klasičnom dekoru. Najvažnije od svega, ogledala veoma lako možete da pomjerate i premještate bez većih radova na zidovima.

2. Manji prostor se veoma brzo popuni. Umjesto da stavite više manjih slika na glavni zid, postavite jednu veliku sliku. Što veća, to bolje. Krajnji rezultat? Imaćete utisak da je prostorija veća nego što, zapravo, jeste.

3. Zidove ofarbajte svjetlijom bojom, jer ćete na taj način stvoriti prostran i opuštajući ambijent. Ako ne možete da priuštite (ili nemate “dozvolu” za) ugradnu rasvjetu, lampe će učiniti pravo čudo.

4. Bojenje zidova, kod nekih iznajmljenih stanova, nije najbolja opcija. Dekorativne naljepnice za zid su u ovakvim situacijama odličan izbor. Lako se nanose i još lakše skidaju, a obogatiće svaku prostoriju bez ostavljanja tragova na zidovima.

5. Naravno, jedan od najlakših načina da osvježite životni prostor je da u njega unesete zanimljive detalje. Ramovi za slike, neobične figure, vaze i mnoštvo drugih malih, ali veoma bitnih detalja, napraviće od vašeg doma pravu malu oazu mira i sreće.

Izvor: stil.kurir-info.rs