Zbog novih vremenskih nepogoda koje su zadesile grad i ponovo uništile dobar dio saobraćajnica, na pojedinim linijama autobusi ne saobraćaju do krajnjih odredišta, a putnici su do danjeg primorani da presjedaju u druge autobuse.

U preduzeću “Central” kažu da autobus 14b na liniji Nova autobuska stanica – Borik – Starčevica – Čajići, ne vozi do krajnjeg odredišta u naselju Čajići (Rebrovac).

Autobus 14b ne vozi kroz Tuzlansku ulicu, koja je pretrpjela velika oštećenja u nevremenu koje nas je zadesilo. Zato se okreće odmah prije početka ove ulice, tačnije u ulici Rajka Bosnića kod groblja na Starčevici. Linije je skraćena za ukupno dva kilometra”, rekli su u preduzeću “Central”.

Pojasnili su da je put u Tuzlanskoj ulici jedva prohodan i za automobile. Naglasili su da putnici najčešće presjedaju u autobuse “Bočac tursa”, koji voze prema Zelenom viru i Vrbanji, a za koje ponovo moraju da plate kartu.

Autobus broj 17 preduzeća “Autoprevoz”, koji vozi pravcem Nova bolnica – Obilićevo – Potok, okreće se jednu stanicu ranije.

Zbog katastrofalnog stanja u kojem se nalaze ulice u naselju Potok, naš autobus se okreće u Krfskoj ulici, jednu stanicu prije krajnjeg odredišta u naselju Potok, a autobusi na svim ostalim linijama saobraćaju redovno”, rekao je generalni direktor preduzeća “Autoprevoz” Dejan Mijić.

Direktor preduzeća “Bočac turs” Slobodanka Marčeta rekla je da od juče na linijama ovog autoprevoznika nema nikakvih izmjena.

Sada je sve u redu. Jedino u srijedu nije vozilo autobus “Aldemo tursa” na liniji Debeljaci – Centar – Debeljaci, jer je mostić u ovom naselju bio uništen, dok se već od juče saobraćaj i na ovoj liniji odvija redovnim tokom”, rekla je Marčeta.

Direktor preduzeća “Pavlović turs” Radenko Pavlović rekao je da autobusi na svim linijama ovog autoprevoznika voze po uobičajenom redu vožnje.

Komisije
Iz Gradske uprave su rekli da su predstavnici Odjeljenja za komunalne i stambene poslove i poslove saobraćaja formirali komisije koje rade na procjeni štete, tako da se do danjeg ne zna kada će ona biti sanirana i autobusi ponovo početi da voze redovnim linijama.

Izvor: banjaluka.com