Donosimo vam nekoliko razloga zbog kojih bi trebalo uvek imati pivo u kući.

Ovaj alkoholni napitak odličan je da se rashladite, ali to nije njegova jedina svrha. Donosimo vam nekoliko razloga zbog kojih bi trebalo uvijek imati pivo u kući.

1. Zemlja za cvijeće

Pivo je odlično đubrivo. Sipajte nekoliko kašika piva u baštu kako bi je zemlja upila. Uz pomoć korisnih sastojaka iz piva, biljke će biti zdravije i vaša će bašta nabujati. A usput se možete riješiti i dosadnih napasti i puževa koji vam grickaju biljke. A pivom možete poprskati i posude sa voćem da otjerate dosadne mušice.

2. Polirajte drveni namještaj

Umočite krpu, kojom brišete drvenariju, u pivo i nježno prebrišite vaš namještaj. Pivo će učiniti vaš namještaj sjajnim i vratiti mu boju.

3. Uklanjanje mrlja

Možda će vas pivo poslužiti čak i bolje od mineralne vode. A ako se brinete zbog mirisa, onda nakon brisanja samo umočite krpu u vodu.

4. Posvjetlite kosu

Neki koriste limun, a neki pivo. Potopite kosu u pivo, i ako ste u mogućnosti, izađite na sunce. Posvetleće vam lokne i izvući pramenove. .

Ispolirajte zlatni nakit
Umočite vaš nakit i ostale drangulije u posudu sa pivom, a potom ih suvom krpom dobro očistite. Bolje nego da koristite deterdžente ili neke druge hemikalije.