Jedna od prirodnih pojava kojima se deca uvek dive jeste sjaj zvezda na nebu. Ako se i vaši klinci oduševljavaju zvezdama i sazvežđima napravite im ovu fenomenalnu teglicu – zvezdano nebo.

Ideju za zvedano nebo u teglici smo pronašli na Designmom blogu, a kad smo se uvjerili koliko je jednostavna za realizaciju morali smo je podjeliti sa vama. Obzirom da ovog ljeta, do sad, nismo baš mogli uživati u pogledu na zvijezde i vedrim ljetnjim noćima, sigurni smo da ćete i vi i vaša djeca uživati u pogledu na vašu teglicu.

Potreban materijal:

  • Staklena tegla
  • Aluminijumski pleh za pečenje za jednokratnu upotrebu
  • Mala baterijska lampa
  • Šilo
  • Makaze

Od aluminijumskog pleha izrežite četvrtasti komad dovoljno veliki da obloži cijelu unutrašnjost teglice, a pomoću zadnje strane kašike izravnajjte foliju od svih neravnina.

zvezde4

Nakon toga foliju izbušite sa šilom, nacrtajte vama poznata sazviježđa, malog medvjeda, velikog medvjeda, oriona, a zatim napravite mnoštvo manjih i većih rupica koje će vam predstavljati zvijezde.

zvezde3

Urolajte foliju u širinu unutrašnjosti teglice, presavijte vrhove gdje se spaja da se ne bi odmotala pa je stavite u teglicu.

zvezde2

Nakon toga u teglicu stavite baterijsku lampu i zatvorite poklopac. Kad padne noć, zamračite prostoriju u potpunosti, upalite lampu u teglici i stavite je negdje blizu zida pa gledajte zvijezde.


Izvor: lifepressmagazine.com