Međunarodni dan mladih – 12. avgust u Republici Srpskoj biće obilježen nizom aktivnosti, a ovogodišnja tema je “Mladi i mentalno zdravlje”.

Ministarstvo porodice, omladine i sporta Repubike Srpske u saradnji sa omladinskim organizacijama sprovodi nekoliko aktivnosti u okviru kojih će danas u Parku “Mladen Stojanović” u Banjaluci biti organizovana cjelodnevna sportska takmičenja u badmintonu, odbojci na travi, stonom tenisu i druženje.

Volonteri će danas na nekoliko lokacija u Banjaluci dijeliti letke o temi “Mentalno zdralje mladih” sa uputstvom kako se priključiti kampanji UN za doprinos većem uključivanju u društveni život mladih koji imaju određenih poteškoća sa mentalnim zdravljem, rekla je Srni pomoćnik ministra porodice, omladine i sporta Branka Malešević.

Na prijedorskom Malom gradskom trgu danas će biti održan Festival “Grad Prijedor – grad mladih” čiji je cilj okupljanje mladih i afirmacija talentovanih omladinaca u muzici, slikarstvu, recitaciji, izradi fotografija.

Festival će biti održan u organizaciji omladinske organizacije “Zajednički put” koja, u saradnji sa istoimenom fondacijom, nekoliko godina radi na programima socijalnog uključivanja i afirmacije mladih sa poteškoćama u razvoju i mladih talenata.

Centralni događaj za predstavnike omladinskih organizacija iz Republike Srpske je Info-dan “Omladinski projekti – raspoloživi ino-fondovi” koji će biti održan sutra u Prijedoru.

Planirano je da se pedesetak predstavnika omladinskih organizacija iz Republike Srpske upozna sa mogućnostima i uslovima korištenja fondova kao što su grantovi ambasada u BiH, grantovi Evropske omladinske fondacije, ERASMUS plus i drugi.

Izvor: nezavisne.com