Dovoljno je da stavite maramu oko glave i da svom izgledu date origanalan pečat i učinite ga posebnim. Usput, ovaj omiljeni modni dodatak poslužiće vam i kao odlična zaštita od jakog sunca…

Život čine sitnice, a modu detalji. Ako ovog ljeta želite da budete primjećeni, stilisti preporučuju da svoj stajling obavezno upotpunite atraktivnim detaljima. Dovoljno je, na primjer, da stavite maramu oko glave i da svom izgledu date origanalan pečat i učinite ga posebnim. Usput, ovaj omiljeni modni dodatak poslužiće vam i kao odlična zaštita od jakog sunca. Osim toga, zahvaljujući marami, nećete morati da fenirate kosu – biće dovoljno da kosu samo pokupite u razbarušenu punđu, rep ili pletenicu. 

Razumije se, ovaj atraktivni modni detalj možete da nosite na razne načine, pazeći pritom da stil vezivanja uskladite sa odabranom odjevnom kombinacijom. 

U šarolikom izboru naići ćete na različite modele od velikih do četvrtastih i malih, jednobojnih u neutralnim ili drečavim bojama, kao i prošaranih dezenima, printovima – cvjetnim, geometrijskim, životinjskim, voćnim ili apstraktnim. Marame su zapravo idealna zamijena za šešire i kape, a dizajnirane su od različitih materijala, od čvrstih i pamučnih do laganih i providnih. 

Ovog ljeta naročito je moderan retro način vezivanja “a la” Odri Hepbern, koji je prepoznatljiv po tome što se marama veže na potiljku, a izgledu daje prefinjenu i elegantnu notu. Izdvaja se i džipsi stil, karakterističan po tome što je maramom prekriveno čelo i cijela kosa, a odlično stoji uz boho odjevne kombinacije. Nezaobilazan je i hipi stil za koji su idealne manje cvjetne marame kojima se prekriva samo polovina glave, a kosa je potpuno puštena. U kežual varijantama ovaj aktuelan modni detalj možete nositi i kao traku ili ga vezati u mašnu. 

Maramu možete da vežete i kao turban koji odlično stoji uz dugačke lepršave ljetnje haljine. Tako “skockani” bićete sigurno zapaženi, gdje god da se pojavite. 

Izvor: b92.net