Ljude je nekada lako ubijediti u stvari koje nisu potkovane dokazima i koje nemaju apsolutno nikakvu pozadinu. Riječ je zapravo o neprovjerenim stvarima koje su tu da upotpune svakodnevne razgovore i u koje ljudi slijepo vjeruju, iako to nema nikakve veze sa realnošću.

Mitovi o seksu su uveliko zašli u naše društvene krugove, a  žene i muškarci su skloni vjerovanjima u raznorazne blesave tvrdnje koje zapravo nemaju nikakve veze s realnošću. Priznajemo da je zanimljivo čuti da muškarac koji ima veliki nos ima i veliki “ponos” ili da su žene koje nose crveni karmin prava vatra u krevetu, ali na toj pomisli se sve zapravo završava. Niko to do sada nije mogao da tvrdi i vjerovatno nikada i neće. Ali isto tako mitovi će uvijek biti dio žensko-ženskih i muško-muških priča. Ovo su najčešći, a ujedno i najveći mitovi o seksu.

kosa1[1]

1. Muškarac koji može da prekrsti noge ima mali penis

Vjerovali ili ne, neke žene smatraju da muškarci koji bez problema, u jednom potezu, mogu da prekrste noge dok sjede imaju problema s veličinom penisa. Da imaju veliki “ponos”, sigurno bi im bilo teško da prekrste noge ili bi to nerado radili zbog nelagodnog osjećaja. Samim time, žene koje vjeruju u ovaj mit automatski brišu čovjeka sa potencijalne liste partnera ukoliko ga vide da sjedi na ovaj način. Broj ženskih poklonika ovog mita je veći nego što se misli, pa muškarcima ne bi bilo loše da, ipak, paze na svoje sjedenje prilikom upoznavanja potencijalne djevojke, sve dok se ne dokaže drugačije.

slika-1-velika[1]

2. Što više seksa, to je ženina guza veća

Ovaj presmješni mit počiva na vjerovanju da je za ženinu pozamašnu zadnjicu “kriva” prekomjerna količina seksa. Prema ovoj hipotezi, na veličinu guze nimalo ne utiče genetika, količina hrane  ili pak manjak vježbanja. Njena je guza velika zato što često upražnjava seks. Čista besmislica.

musko[1]

3. Veći dlan ili nos – veći penis

Obraćate li pažnju na veličinu dlana muškarca kada se s njime rukujete? Ili pak vjerujete u onu “Veliki nos – veliki ponos”? Vjerovanje da pojedini dijelovi tijela upućuju na veličinu penisa je vjerovanje u prazno. Ovo je još jedan u nizu mitova koji nemaju apsolutno nikakve veze sa realnošću.

4. Dlakavi muškarci su prave zvijeri u krevetu

Količina dlaka koju muškarac nosi na prsima, leđima i rukama nema nikakve veze s njegovim ljubavničkim sposobnostima. Moguće je da muška dlakavost neke žene podsjeća na izvornu, iskonsku muškost i to daje veći značaj privlačnosti muškarcu, baš kao i činjenica da dlakavi muškarci imaju više hormona testosterona. Zahvaljujući njemu, muškarac je u prosjeku mišićaviji, bolje građen i u boljoj formi, ali to ne znači i da ima i veći penis.

Izvor: inforsportal.com