Sok od voća i povrća ima mnogo proteina i vitamina.

Kada su u pitanju prehrambeni aspekti, sokovi od voća i povrća su različiti. Na primjer, često se savjetuje da se voćni sokovi trebaju pripremiti u sokovniku dok se sok od povrća treba praviti sa mikserom.

Bilo kako bilo, jedno je sigurno – ovi sokovi vam pružaju čašu dobrog zdravlja. Ovaj put vam donosimo nekoliko sokova napravljenih od zelenog voća i povrća. Ti sokovi su zdravi, imaju malo kalorija i puni su vitamina. Zeleni sokovi su vrlo hranjivi. Možete ih piti u bilo koje doba dana za gubitak težine i za poboljšanje zdravlja. U nastavku pogledajte neke od tih sokova.

1. Sok od španata

Sok od ovog zelenog lisnatog povrća može biti velika poslastica za osobe koje su na dijeti. Ovaj sok je bogat vitaminima i proteinima. Popijte čašu prokuvanog soka od španata kako bi imali zdravo tijelo, kožu, kosu i oči.

2. Sok od kivija

Sok od ovog voća je zdrav i odličnog je ukusa. Možete ga piti sa mlijekom kako bi dobili sve potrebne hranjive materije i proteine.

3. Sok od brokule

Sok od ovog zelenog povrća ima mnogo zdravstvenih i prehrambenih prednosti. Mnogi ljudi piju redovno sok od brokule kako bi dobili sjajnu kožu i kako bi se borili protiv dobijanja raka.

4. Sok od celera

Sok od ovog zelenog povrća ima mnoga zdravstvena i ljekovita svojstva. Osim što se bori protiv raka, sok od celera pomaže kod bolje probave, snižava loš holesterol i visok krvni pritisak.

5. Sok od manga

Ljetna sezona je nepotpuna bez soka od manga. Zeleni, slatki sok čuva tijelo hidratiziranim, bori se protiv kožnih oštećenja od sunca i sl.

6. Sok od krastavica

Ako želite izgubiti na težini i dobiti besprijekornu kožu na prirodan način svakodnevno pijte sok od krastavica. On je lako probavljiv i čisti tijelo.

7. Sok od kelja

Ovo zeleno povrće je vrlo zdravo i hranjivo. Ispunjeno vitaminima A, C, E, K, kalcijumom, omega 3 masnim kiselinama i gvožđem i zbog toga je vrlo zdrav za tijelo i kožu.

8. Sok od avokada

Sok od avokada ima mnogo prednosti za vaše zdravlje i kožu. Možete svakodnevno piti sok od avokada kako bi dobili besprijekornu kožu.

Izvor: kucnilekar.com