Tamni ruževi čine usne manjim, a neprirodni sjaj koji pravi svjetlucavo rumenilo odmah bacite.

Osim što znaju da pogriješe sa bojama, pretjeraju sa rumenilom ili odaberu neadekvatnu nijansu pudera, a sve u želji da izgledaju što ljepše i mlađe, žene često prave greške prilikom šminkanja i na taj način vizuelno dodaju godine.

“Neke od najčešćih grešaka su nošenje tamnih ruževa sa plavim podtonovima, što usne vizuelno smanjuje i čini hladnim” – kaže šminkerka Moli R. Stern.

Kako biste izbjegli ovaj neželjeni efekat, uvijek birajte nijanse koje će istaći usne i vizuelno ih povećati.

Džordži Ejsdel, šminkerka glumice Keri Maligan, posebno upozorava da se čuvate pudera u prahu, jer on najjače ističe nepravilnosti na licu i bore.

“Naročito izbjegavajte područje oko očiju, ali ukoliko već ne možete bez pudera u prahu, nanesite ga u tankom sloju, kako ne biste dobili neujednačen ten” – savjetuje Džordži i dodaje da je najbolja alternativa da stavite malo bronzanog ili prozirnog pudera.

File:Woman applying make-up.jpg

Svjetlucave sjenke i šljokice prepustite djevojčicama, jer ovakve teksture dodaju godine i ističu bore.

“Odaberite za sebe mat senke, a svjetlucave možete staviti samo na sredinu kapka ili u unutrašnji ugao” – savjetuje šminkerka Šarliz Teron i Natali Portman, Peti Dubrof.

Ukoliko u svom neseseru imate svjetlucavo rumenilo ili hajlajter, bacite ih ili poklonite! Ovi proizvodi uvlače se u svaku poru vaše kože i maksimalno ističu sve ono što želite da sakrijete, a tu je i onaj ružni, vještački sjaj.

Za prirodni sjaj potrebno je da hidrirate lice i da ga nakon šminkanja poprskate fiksatorom” – objašnjava Tama, šminkerka popularne Alekse Čang.

Ono na šta takođe treba obratiti pažnju, jesu ruževi sa gustom teksturom. Ovakvi karmini čine usne tanjim, pa ako imate više od 25 godina, on će vam “nabaciti” dodatnih 15!

“Birajte prozračne teksture svjetlijih boja. Nanosite ih prstima kako biste postigli puniji izgled usana” – savjetuje Fiona Stils, šminkerka glumice Dženifer Garner.

Izvor: stil.kurir-info.rs