Kad ljeti ulice preplave majice, tunike i haljine u kojima su leđa djelimično ili potpuno otkrivena, često smo u prilici i da gledamo razne modne “avanture”… Evo šta treba da izbjegavate!

Foto: Profimedia

Majice sa potpuno otvorenim ili poluotvorenim leđima mogu djelovati seksi i moderno ako ih nosite na pravi način i uklopite uz prave komade garderobe.

Kao jedno od glavnih pravila, ako nosite majicu sa otvorenim ledima zaboravite na to kada krenete na bazen, jer bretele kupaćeg kostima, pa čak i brushaltera srušiće čitavu koncepciju, a seksi momenat će izostati.

Evo na koja tri pravila treba takođe obratiti pažnju.

Ne stoji svima

Majica ili haljina otvorenih leđa najbolje će pristajati mladoj ženi sa  manjim grudima. Drugim riječima: ovakav odjevni komad najbolje će pristajati tijelu koji nije sputan grudnjakom, i ne otkriva leđne dijelove donjeg rublja.

Nabavite nevidljivu “podršku”

Žene koje su navikle da nose haljine otvorenih leđa poput Eve Longorije znaju sve trikove. Ukoliko želite da pokažete gola leđa, nabavite silikonski grudnjak.

Djelimično otvorena leđa 

Grudnjak je dozvoljen ako odaberete topić s djelimično otvorenim leđima. Ako želite istaknuti gornji dio leđa, nabavite  ‘low strap’ grudnjak koji se kopča nisko na tijelo. Možete razotkriti i donji dio leđa – tada je klasičan grudnjak i više nego dobrodošao.

 

Izvor: lisa.rs