Jeste li ikad razmišljali o tome da u svom domu posadite, ni manje ni više, tropsko voće kao što je ananas? To je mnogo jednostavnije nego što vi možda milsite i zato ne časite časa već krenite u sadnju ananasa.

Da biste posadili ananas nije vam potrebno neko posebno sjeme, treba vam samo obični ananas koji ste kupili u prodavnici i detaljna uputstva koja smo za vas pronašli na Theorganiclemon blogu.

Kad ste kupili ananas i donijeli ga kući, otkinite zeleni vrh i to tako da ga jednostavno okrenete rukom. Cilj je da otkinete samo zelene listove sa malo mesa na vrhu.

ananas

Nakon toga nožem odrežite meso i skinite prvi sloj malih smeđkastih listova koji se nalaze pri samom dnu. Zatim skinite i prvi sloj manjih zelenih listova sve dok vam se ne pojavi smeđe suvo korijenje. Ogulite još jedan sloj listova da bude vidljivo što više korjenčića.

ananas2

Nakon toga, ananas stavite u čašu vode, ali da u vodi  bude samo vrh. Čašu postavite na prozor gd,e dopire dosta sunčeve sv,etlosti i čekajte da se pojave klice što bi trebalo da potraje nekoliko ned,elja. Ako bude potrebno skinite još koji sloj zelenih listova u međuvremenu.

ananas7

Kad su se pojavile klice, ananas posadite u saksiju sa zemljom, stavite na dobro osunčano mjesto i zalivajte otprilike jednom nedjeljno. Ako vidite da je zemlja jako suva, zalivajte i češće.

ananas5

Treba da znate da će možda proći godine dok uberete svoj prvi plod koji neće biti ni blizu veličine onoga koji kupujete u prodavnici, ali do tada ćete imati divnu ukrasnu biljku u svom domu.


Izvor: lifepressmagazin.com