Onog momenta kada zaplivate razmišljate samo od predivnom osjećaju koji obuzima vaše tijelo i dušu. Osim tog neopisivog osjećaja, more i so pružaju mnogo više...

Foto: Thinkstock

1. Osnažuje imuno sistem

Morska voda prepuna je vitamina, soli, aminokiselina i mikroorganizama koji djeluju poput prirodnog antibiotika, i pomažu vašem tijelu u borbi protiv štetnih bakterija. Udisanjem morskog vazduha u vaše tijelo ćete unijeti negativno nabijene ione, koji su isto važni za odbranu organizma. Isto tako, plivanjem ćete raširiti pore na koži, što će ubrzati izbacivanje toksina.

2. Pojačava cirkulaciju

Plivanje uveliko doprinosi kvalitetu rada krvnog sistema, a toplija morska voda može kvalitetno da nadomjesti minerale izgubljene stresom, lošom ishranom i spoljašnjim zagađenjem.

3. Uravnotežava organizam

Tokom plivanja u moru, vaš organizam pokreće sistem samoisceljivanja, smanjujući simptome bolesti poput astme, artitisa, bronhitisa i upala. Voda bogata magnezijumom opušta mišiće i djeluje pozitivno na kvalitet sna, što doprinosi mentalnoj stabilnosti i dobrom raspoloženju.

4. Liječi kožu

Već spomenuti magnezijum u morskoj vodi pomaže hidrataciji i spoljašnjem izgledu vaše kože. Isto tako je djelotvoran u smanjivanju crvenila i hrapavih mjesta, pa je ljudima koji pate od dermatoloških problema savjet da što više vremena provedu u moru.

Izvor: prva.rs