Krenuli ste u šoping s namjerom da osvežite svoju jesenju garderobu? Pogledajte prvo bez kojih komada ne možemo da zamislimo novu sezonu! 

Možda su meteorolozi najavili miholjsko ljeto, ali to ne znači da ne treba da mislimo na jesen koja po difoltu dolazi uskoro (23. septembar). A pod “mislimo”, ustvari želimo da kažemo da “pripremimo” garderobu za malo hladnije vrijeme, ili ti temperature ispod 25!

Za sve one koji razmišljaju unaprijed i već su u pohodu na komade koje će nositi na jesen, odlučili smo da uradimo jedan kratak vodič u 5 ključnih komada za novu sezonu.

A bez ovih sljedećih komada, jesen ne možemo da zamislimo.

Poluduboke čizmice

Ravna obuća nastavlja da bude u modi, iako smo se “blago” uzdigli i nosimo petu, ali ne veću od 7 centimetara. Pošto se sedamdesete već vraćaju, onda poluduboke čizmice su must have koji sjajno ide uz skoro pa svaki stajling.

Kaput

Bez kaputa da vas nismo vidjeli kada krene lišće da opada, a temperature da pada. Oversize s blago naglašenim ramenima je još uvijek u modi. Birajte neki koji ima atraktivno tkanje, zanimljivu igru boja ili velike revere.

Kožni modeli

Materijal koji će dominirati sljedećom sezonom je koža pa se potrudite da imate bar neki, bilo da je u pitanju jakna, suknja, pantalone. Leather rules!

Statement džemper

Umjesto duksa, ove jeseni ćemo nositi džemper i to neki sa upečatljivim detaljem u vidu svjetlucave zakrpe, fejk ogrlice od sitnih dragulja. Ovo je detalj koji će na vama izgledati tako kul bez obzira na ostatak.

Torba na rame

Svaka nova jesen iziskuje novu torbu. Vi izaberite neku u jakoj boji i luksuznom materijalu, minimalističkog dizajna. Neon zelena, od jake kože, četvrtasta s dugačkim kaišem? Kupljena!

Izvor: elle.rs