Tal Peleg je djevojka iz Izraela, koja je u posljednje vrijeme postala izuzetno poznata zahvaljujući svojoj kreativnosti koju je unijela u svijet šminkanja. Njen Instagram profil jedan je od najpraćenijih i to sa razlogom!

Tal Peleg je profesionalni šminker i blogerka, što nije više specifično samo po sebi, ali došavši na ideju da pokaže da šminka nije samo način da se žensko lice učini ljepšim već i način transformacije, počinje sve više da eksperimentiše, što će je upravo učiniti drugačijom i zapaženijom u moru blogera… Ona postaje umjetnik u pravom smislu te riječi!

Tal Peleg Šminkanje kao umetnost: Priča o Tal Peleg

Dakle, šta to tačno čini Tal Peleg? Sa različitim sjenkama, ajlajnerom i propratnom šminkerskom opremom, Peleg slika po očnim kapcima. Preciznije, ona oslikava motive iz drugih oblasti umjetnosti poput filma (i igranog i animiranog), književnosti, muzike… Pored konkretnih motiva, Tal Peleg radi i nešto jednostavniji dizajn, apstraktniji, ali podjednako interesantan i kreativan.

Tal Peleg 3 Šminkanje kao umetnost: Priča o Tal Peleg

Ova djevojka se svakako može svrstati u grupu izuzetnih vizuelnih umjetnika. Osobe poput Tal Peleg su one koje imaju nove ideje kojima oduševljavaju i inspirišu ljude širom planete.

Tal Peleg 2 Šminkanje kao umetnost: Priča o Tal Peleg

 

Tal Peleg 1 Šminkanje kao umetnost: Priča o Tal Peleg

Izvor: wannabemagazine.com