Oko 400 djece iz 7 opština Kosova i Metohije danas je, nakon višednevnog boravka u gradovima i opštinama širom Republike Srpske, krenulo svojim kućama.

U Banjaluci je ispred restorana “Stara Ada” organizovan ispraćaj za djecu sa Kosova, kojem su prisustvovali predsjednik Odbora za pomoć Srbima sa Kosova i Metohije Milorad Arlov, porodice u kojima su djeca boravila, njihovi vršnjaci, te nastavnici škola koji su bili domaćini djeci i svojim kolegama.

Ispraćaju je prisustvovao i konzul u Generalnom konzulatu Srbije u Banjaluci Radoslav Ilić.

“Ovo je jedna velika humanitarna akcija jer su prilikom boravka djeca sa Kosova i Metohije i njihovi nastavnici uspostavili prijateljstvo sa vršnjacima u Republici Srpskoj”, rekao je Arlov.

On je dodao da ovaj projekat približio isti narod, porodice i njihovu djecu.

Vjerujemo da će u ovoj i narednoj godini nastavnici i djeca osnovnih škola iz Republike Srpske posjetiti Kosovo i Metohiju”, dodao je Arlov, koji je zahvalio svim porodicama i direktorima osnovnih škola u Republici Srpskoj koji su primili djecu sa Kosova i Metohije.

Boravak djece sa Kosova i Metohije u Banjaluci, Mrkonjić Gradu, Prnjavoru, Tesliću, Bileći i Gacku organizovao je Odbor za pomoć Srbima sa Kosova i Metohije, u saradnji sa osnovnim školama i rukovodstvima lokalnih zajednica.

Izvor: nezavisne.com