Zaboravite na hemijske preparate kad se sav potrebni materijal za lijepu i zdravu kosu krije u kuhinji! Počastite svoje vlasi kombinacijom crnog luka i meda, za jak miris ne brinite jer ga neće biti!

Foto: Profimedia

Maska za kosu sa lukom je prije svega moćna ishrana kože glave mineralima i vitaminima koji se u velikoj količini nalaze u ovom jedinstvenom produktu. Hidrira, zaustavlja gubitak kose, poboljšava strukturu i ubrzava rast kose. Uz pomoć ove maske zauvijek ćete se osloboditi peruti, spriječiti pojavu sjedih vlasi i učinićete svoju kosu zdravom i bujnom.

Maska za kosu sa lukom je odlična alternativa kupovnim kozmetičkim preparatima. Veoma je važno da je prirodna i pogodna za sve tipove kose.

Za pripremu ove maske biće potrebno:

  • 2 supene kašike svježe iscjeđenog soka crnog luka
  • 1 supena kašika meda
  • 1 supena kašika majoneza
  • 1 supena kašika maslinovog ulja

Sve sastojke dobro promješati i utrljati u kožu glave. Staviti kapu  za tuširanje ili običnu najlonsku. Glavu umotati peškirom.

Držati sat vremena, a potom isprati umjereno toplom vodom sa šamponom i balzamom.

Možete promijeniti sastav ove maske. Umjesto majoneza staviti kašiku ricinusovog ulja, koje je u svom sastavu sadrži linolnu, oleinsku i palmitinsku kiselinu, koji zasićuju koren dlake i pomažu zdravom rastu kose. Možete dodati 1 žumance (ili cijelo jaje, ako imate masnu kosu).

Za postizanje dugoročnog pozitivnog rezultata, masku sa lukom primjenjivati 2 puta nedjeljno. Uraditi 30-40 tretmana i ne morate se brinuti jer miris luka se neće osjećati.

Izvor: uspesnazena.com