Oprema za instalaciju prve od ukupno dvije periferne kotlovnice, kojima će se poboljšati sistem snabdijevanja toplotnom energijom, danas je stigla u banjalučko naselje Kočićev Vijenac.

Snaga nove kotlovnice u ovom naselju biće šest megavata, a uskoro se očekuje isporuka kotlovnice za naselje Starčevica, gdje će biti postavljena dva kotla od po šest i četiri megavata, koji će koristiti drvo kao energent.

Načelnik Odjeljenja za privredu u Gradskoj upravi Banjaluka Radenko Komljenović rekao je da se grad opredijelio za revitalizaciju toplotnog sistema grada, a jedna od prvih faza u tom procesu su ove periferne kotlovnice.

On je istakao da se poštuju svi dogovoreni rokovi iz ugovora, da će nova oprema znatno unaprijediti kvalitet grijanja, što će dovesti do velikih ušteda.

Komljenović kaže da će do 15. decembra sva postrojenja biti u pogonu, a ugovorena je i nabavka energenta – drvne sječke.

Direktor “Toplane” Mićo Milovanović rekao da će, osim postavljanja kotla na Kočićevim Vijencu, za par dana stići 11 specijalnih tereta, a u kontinuitetu će biti montirani ključni dijelovi opreme.

On je dodao da će instaliranje novih kotlovnica otkloniti sve probleme u vezi sa isporukom toplotne energije u naseljima Kočićev Vijenac i Starčevica.

Izvor: Agencije