Ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske Petar Đokić ozvaničio je danas u banjalučkom naselju Ada početak gradnje zgrade sa 142 stana za porodice poginulih boraca i ratnih vojnih invalida od prve do četvrte kategorije, za šta je obezbijeđeno 4,4 miliona KM.

Đokić je istakao da je sredstva za izgradnju zgrade obezbijedila Vlada Republike Srpske u okviru realizacije Programa stambenog zbrinjavanja porodica poginulih boraca i ratnih vojnih invalida, a lokaciju Gradska uprava Banjaluka. 

“Ranije smo u ovom naselju završili izgradnju zgrade za boračke kategorije, koja će veoma brzo biti useljena. Kada nova zgrada bude završena u potpunosti ćemo okončati stambeno zbrinjavanje porodica poginulih boraca i ratnih vojnih invalida sa područja Banjaluke“, rekao je novinarima Đokić. 

On je napomenuo da su u Banjaluci dodijeljena nepovrtana novčana pomoć za 52 lica i da bi nova zgrada trebalo da bude useljena u martu ili aprilu naredne godine. 

Ministar rada i boračko-invalidske zaštite podsjetio je da bi u ovoj godini u Republici Srpskoj trebalo da bude završen program stambenog zbrinjavanja boračkih kategorija. 

“U Republici Srpskoj trenutno gradimo 670 stanova za boračke kategorije, a u toku su pregovori za gradnju preostalih stanova. To znači da bi do kraja ove godine mogli da imao izgrađen 761 stan”, navoe je Đokić. 

Zamjenik gradonačelnika Banjaluke Jasna Brkić naglasila je da je zajedničkim aktivnostima Vlade Srpske i grada u proteklom periodu obezbijeđeno više od 800 stambenih jedinica za boračke kategorije. 

“U Banjaluci imamo i listu od 130 porodica koje su se prijavile za stambeno zbrinjavanje. Vjerujem da ćemo i ovim porodicama pomoći u rješavanju njihovih problema“, dodala je Brkićeva. 

Direktor firme “Graditelj” iz Teslića Milorad Luković rekao je da će ova firma ispoštovati sve rokove za izgradnju 142 stana i da će kvalitet radova biti na zavidnom nivou.

Izvor: agencije