Sve osnovne škole na području grada u ponedjeljak će spremno dočekati đake u svježe okrečenim, ofarbanim i uređenim učionicama te sa pokošenim i očišćenim dvorištima.

  Direktor OŠ “Vuk Stefanović Karadžić”  Tatjana Vilendečić rekla je da početak nove školske godine dočekuju spremno.

Školske prostorije su u toku ljeta okrečene i očišćene, dvorište je pokošeno i uređeno tako da đaci dolaze u čiste učionice – kazala je Vilendečićeva.

Dodala je da će zamjena krova početi u septembru, kako je i planirano, te da neće biti prolongiranja početka školske godine.

Direktor OŠ “Borisav Stanković” Rade Krecelj rekao je da je ta škola na poklon od švajcarske Gimnazije iz Glarusa ljetos dobila stolice i klupe za sve učionice.

Naša bivša učenica Dajana Ćetojević, koja je svoje dalje školovanje nastavila u Švajcarskoj, predložila je svojoj školi da prilikom mijenjanja namještaja dobro očuvanu opremu donira nama. Zbog toga smo im beskrajno zahvalni – rekao je Krecelj.

Novu školsku godinu potpuno spremno dočekuju i u OŠ “Ivo Andrić”.

U toku ljeta imali smo problema sa kanalizacionim odvodom iz škole, ali je taj problem riješen tako da se radujemo početku školske godine – rekla je direktor ove škole Željka Opačić i dodala da je u toku košenje i uređivanje školskog dvorišta.

Direktor Osnovne škole “Đura Jakšić” iz Šargovca Darko Tomić rekao je da je prvi sprat škole uređen za doček đaka.

Prostorije smo okrečili i ofarbali stolariju. Drugi sprat škole nije sređivan, jer krov prokišnjava pa prvo moramo riješiti taj problem – kazao je Tomić.

Dodaje da su u pregovorima sa Ministarstvom prosvjete i kulture kako bi do početka zime bilo riješeno pitanje krova.

U naredna dva-tri mjeseca očekujemo da krov bude saniran – rekao je Tomić.

Pješački prelazi

Na području grada u toku je obilježavanje pješačkih prelaza u zonama svih osnovnih škola. Iz Gradske uprave kažu da se provjerava i ispravnost vertikalne signalizacije.

Kada počne školska godina na nekoliko lokacija biće postavljeni i transparenti za upozorenje vozača na đake – rekli su u Gradskoj upravi.

Izvor: glassrpske.com