Gradonačelnik Banjaluke Slobodan Gavranović izjavio je  da je u banjalučke osnovne škole upisano 1.935 prvačića, što je za oko dvije stotine više nego u prošloj školskoj godini.

Gavranović je istakao da je svih 29 osnovnih i 17 srednjih škola na području Banjaluke danas počelo sa radom i svim đacima poželio je srećan početak i uspješnu školsku godinu. 

“Prvačićima je danas prvi susret sa školom i na neki način želimo da učestvujemo u njihovoj radosti i ohrabrimo ih za sve ono što ih očekuje u školskim klupama”, rekao je Gavranović, koji je u Osnovnoj školi “Stanko Rakita” u banjalučkom naselju Vrbanja uručio prigodne poklone. 

Prema njegovim riječima, i ove godine Gradska uprava uključila se u kampanju Agencije za bezbjednosti saobraćaja Republike Srpske koja promoviše bezbjedno učešće djece u saobraćaju. 

Direktor Osnovne škole “Stanko Rakita” Milenko Dujaković rekao je da ovu školu pohađa oko 520 učenika, a da je u prvi razred upisano 64 đaka. 

Dujaković je zahvalio Gradskoj upravi i Ministarstvu prosvjete i kulture Republike Srpske koji su obezbijedili sredstva da područnom odjeljenju u Debeljacima bude dograđena učinica, čime su poboljšani uslovi za rad. 

On je zahvalio gradonačelniku i Gradskoj upravi na prigodnim poklonima za učenike, koji su danas dobili bojanke, azbuku i brojalice, te promotivne materijale za bezbjedno učešće djece u saobraćaju. 

Gradonačelnik Banjaluke danas je u školi u Vrbanji prisustvovao i prigodnom programu koji su pripremili učenici povodom početka školske godine. 

Osim poklona za prvačiće, grad Banjaluka obezbijedio je udžbenike, torbe i školski pribor za djecu iz porodica sa četvoro i više djece, te za učenike romske nacionalnosti.

Izvor: agencije