Pismo, napisano olovkom, Barton je ostavio u kući koju su rentirali u Kaliforniji, a na noćnom stočiću ga je pronašao vlasnik kuće pošto je par otišao…

Ljubavno pismo koje je Elizabet Tejlor napisala svom nevjernom suprugu Ričardu Bartonu i koje pokazuje koliko se trudila da očuva njihov brak, ponuđeno je na prodaju po cijeni od 35.000 funti, pišu britanski mediji, a prenose Novosti 4. septembra 2014.godine.

Kratko pismo, jedino iz korespodencije Tejlorove i Bartona koje je ponuđeno na prodaju, napisala je glumica nekolio dana prije nego što se par rastao i tri mjeseca prije prvog razvoda.

Velšanin Barton imao je brojne afere tokom 10-godišnjeg braka sa Tejlorovom kojoj je konačno “prekipilo”1974. kada se ispostavilo da ju je suprug prevario sa kelnericom.

Ali povodom 10-godišnjice braka i svega nekoliko dana prije razlaza, Tejlorova je napisala dirljivo ljubavno pismo suprugu koje je adresirala sa “mom (još uvijek) suprugu” i potpisala “tvoja (još uvijek) žena”.

Pismo, napisano olovkom, Barton je ostavio u kući koju su rentirali u Kaliforniji, a na noćnom stočiću ga je pronašao vlasnik kuće pošto je par otišao. Pismo sada prodaje bristolska kolekcionarska kuća “Paul Fraser Collectibles”.

Barton i Elizabet Tejlor razveli su se u junu 1974. da bi se ponovo vjenčali u oktobru 1975. i opet razveli u julu 1976.

Par se sreo na snimanju filma “Kleopatra”1963. i vjenčao godinu dana kasnije. Barton je bio peti suprug Elizabet Tejlor i preminuo je 1984. Tejlorova je umrla 2011. godine.

Tejlorova u pismu datiranom 15. mart 1974. piše: “Moj dragi (još uvijek) moj suprugu. Željela bih da ti kažem o mojoj ljubavi prema tebi, o mom strahu, uzbuđenju, čistom životinjskom zadovoljstvu tobom (i sa tobom), mojoj ljubomori, ponosu, povremenom bijesu na tebe.

Više od svega o mojoj ljubavi prema tebi i ljubavi koju ti meni pomalo udjeljuješ. Željela bih da mogu da pišem o tome ali ne mogu. Mogu samo da ključam u sebi i nadam se da ćeš razumjeti kako se zaista osjećam.

U svakom slučaju, žudim za tobom. Tvoja (još uvijek) žena. P.S. Ljubavi, ne uzimajmo više nikad jedno drugo zdravo za gotovo! P.P.S. Zamisli samo – 10 godina!“.

 

Izvor: lisa.rs