Oko je vrlo složeno, lijepo i privlačno. Oko simbolizuje čistoću, fokus i svrhu. Oko je ‘ogledalo’ duše. Odaberite oko koje vas najviše privlači i saznajte nešto o svojoj ličnosti. Ako vas privlači više od jednog oka i to je u redu. Čovjek je kompleksno biće. 

1. Duboko u sebi vi ste otvoreni. Vi ste tip osobe koja prima gotovo svakoga u svoj život i u svoje srce. Vi vjerujete da je bolje rizikovati i povrijediti se nego se zatvoriti od svijeta. Ne pokazujete svijetu svoje strahove ili nesigurnosti. Vjerujete da se vaši problemi trebaju rješavati privatno. Pokušavate biti na raspolaganju svakome čak iako vas boli iznutra. Pomaganje drugima je ono što vas liječi.

2. Duboko u sebi vi ste savjesni. Vi ste tip osobe koja je uvijek želi ostaviti dobar utisak i učiniti pravu stvar. Vjerujete da vaši postupci imaju uticaja u životima drugih ljudi, bez obzira koliko oni bili veliki ili mali. Svijetu ne pokazujete kad ste zabrinuti ili uznemireni. Vidite puno bijede i nepravde, ali to držite za sebe. Posvećeni ste tome da budete najbolji što možete. To je najmanje što možete učiniti sa svojim vremenom na ovoj planeti.

3. Duboko u sebi ste izmučeni. Vi ste tip osobe koja je imala vrlo burnu prošlost koja još uvijek utiče na vas. Ne možete pobjeći od uvjerenja da je život nečija bolesna kosmička šala. Pokušavate pronaći svoj ​​mir gdje god možete. Ne pokazujete svijetu svoje najmračnije misli. Puno toga nosite u sebi, što ne želite pdijeliti s drugima. Vaš pogled na svijet ponekad može biti iznenađujuće pozitivan s vremena na vrijeme. Vi ste stručnjak u podizanju na noge nakon pada.

4. Duboko u sebi vi ste filozof. Vi ste tip osobe koja je će vjerojatno preanalizirati sve i svašta. Volite istražiti dublje značenje stvari. Ponekad se znate i izgubiti u svim tim mislima. Ne pokazujete svijetu kako ste zapravo nesigurni u mnogim stvarima. Možda možete dosta toga razumjeti, ali još uvijek niste samouvjereni. Vidite život kao slagalicu i volite se igrati s komadićima dok se ne uklope u neku cjelinu. Ne možete nikada shvatiti smisao svega toga, ali to vam ni ne smeta.

5. Duboko u sebi vi ste tajanstveni. Vi ste tip osobe koja ni sama sebe nije shvatila, a što reći o drugima koji to pokušavaju! U vama postoje mnoge kontradikcije, a vaše se raspoloženje mijenja svakodnevno. Dok se pronađete, već ste se promijenili u nekoga drugog. Ne otkrivate svijetu puno o sebi. Vi ste osoba od malo riječi i zbunjujućeg djelovanja. Volite posmatrati i proučavati ljude prije nego im se približite. Govorite samo ono u što ste sigurni.

6. Duboko u sebi vi ste osjetljivi. Vi ste tip osobe koja primjećuje sve i ne zaboravlja ništa. Saosjećate sa svijetom. Duboko osjećate i najmanje sitnice mogu uticati na vas. Vrlo vas je jednostavno nasmijati ili rasplakati. Ne pokazujete svijetu koliko ste krhki. Umjesto toga pokazujete koliko pronicljivi možete biti. Dobri ste u očekivanju onoga što vam u životu dolazi i često prvi vidite što dolazi.

7. Duboko u sebi vi ste vatreni. Vi ste tip osobe koja je uvijek energična i strastvena. Nema ničega suptilnog u vama … nikada. Imate tendenciju voljeti ili mrzjeti. Imate tonu mišljenja i brzo donosite odluke. Ne pokazujete svijetu koliko ste zabrinuti. Imate puno energije, a kad je imate previše možete postati prilično nervozni. Kod vas su uvijek veliki ulozi. Ne možete sebi pomoći da od svega u svojoj glavi napravite dramu.

8. Duboko u sebi vi ste ekscentrični. Vi ste tip osobe koja ima neobične interese, uvjerenja i prakse. Uvijek ste bili malo ‘čudni’. Ne marite puno za pravila ili tradicije. Radite stvari na svoj način pa neka bude što bude. Svijetu pokazujete sve o sebi. Nemate što skrivati, a smijete se onima koji vam sude. Voljeli biste kad bi svi bili malo poput vas. Puno se radosti može naći kad niste konformist.

9. Duboko u sebi vi ste intuitivni. Vi ste tip osobe koja vrlo dobro razumije druge ljude i svijet. Možete reći toliko stvari o nekome iz njihovog izraza lica ili tona glasa. Uvijek znate kad vam se laže. Pokazujete svijetu tačno ono što želite pokazati. Osim što ste dobri u čitanju ljudi, vi znate kad neko vas čita. Znate kada ste izmanipulisani, a takođe znate i kako izmanipulisati nekoga, ako morate. Ipak, obično to ne činite.

Izvor: atma.hr