Bore oko očiju zovemo „finim“ borama i jako ih je teško pobijediti jer je koža na tom području veoma delikatna. Green chi cafe sajt vam savjetuje da ih pobijedite uz pomoć prirode.

Iako zvuči potpuno nevjerovatno, jer su kremice za bore oko očiju veoma skupe, a imućnije žene daju silne novce plastičnim hirurzima ne bi li im makar vizuelno vratili godine unazad, mi i dalje tvrdimo da priroda ima rješenje za sve.

Jeste li znali da koža u predjelu očiju uopšte ne sadrži masne žlijezde? Upravo iz tog razloga je veoma sklona dehidraciji i borama, posebno u zrelijim godinama. Kreme namijenjene za ovo osjetljivo područje su upravo zbog toga veoma bogate sredstvima koje omekšavaju da bi efektnije spriječile stvaranje bora.

Potrebni sastojci za kremu protiv bora:

  • ¼ šolje ulja avokada, susamovog ulja ili ulja košpica kajsije (možete ih pronaći u prodavnicama zdrave hrane ili biljnim apotekama)
  • ¼ šolje aloe vera gela

Mješajte sastojke dok ne dobijete glatku smijesu, stavite u teglicu i utapkajte prstima svako veče pred spavanje. Ovako pripremljena krema može da stoji i do 3 mjeseca u frižideru.

Izvor: lifepressmagazin.com