Radovi na godišnjem remontu koji vrši gradska “Toplana” privode se kraju, te se uskoro očekuje početak punjenja sistema vodom.

Uskoro počinje punjenje sistema vodom, kada ćemo u ‘hladnoj probi’ provjeriti toplifikacioni sistem prije početka grijne sezone. Ukoliko budu uočeni kvarovi koje nismo mogli otklonili tokom ljeta, oni će biti završeni prije početka sezone“, saopštili su iz “Toplane”. Oni su dodali da zasad svi radovi teku po planu.

S obzirom na to da smo otklonili kvarove uočene u ranijim sezonama, a prioritet su bili radovi u centru grada, gdje smo promijenili dio cjevovoda koji nam je u prethodnim sezonama pravio najviše problema, sigurni smo da će grijanje biti još kvalitetnije nego ranijih godina. Tome u prilog ide i činjenica da se grade nove rejonske kotlovnice, kao i da su već sada puni rezervoari mazuta“, navode iz “Toplane” i dodaju da cijena grijanja zasad ostaje ista, kao i da nije mijenjana od januara 2011. godine.

Iz mjesne zajednice Starčevica podsjećaju na dugogodišnji problem sa grijanjem sa kojima se mještani ovog naselja susreću.

“Kažu da će s ovom podstanicom koja se gradi kvalitet grijanja biti bolji, mi se iskreno nadamo da je tako, ali stari problemi ostaju”, kazao je Đorđe Knežević, predsjednik Savjeta MZ Starčevica. On ističe da pod starim problemima podrazumijevaju dugogodišnje zahtjeve građana da im zbog, kako kažu, lošeg kvaliteta grijanja budu otpisani ili bar umanjeni za 50 odsto dugovi koje imaju prema “Toplani”.

“Dosad smo sakupili 1.500 potpisa građana koji nisu zadovoljni kvalitetom grijanja prethodnih godina. Gradonačelnik nam je prošle godine obećao bonifikaciju, neke ulice su već dobile, ali većina nije, tako da od toga ne odustajemo”, navodi Knežević. On ističe da ispred svake zgrade na Starčevici možemo vidjeti složena drva, jer su građani prinuđeni da traže alternativne metode grijanja, te da to dovoljno govori o kvalitetu istog.

Cijena previsoka  

Građani kažu kako nisu zadovoljni cijenom grijanja, uprkos tome što se već godinama ne mijenja.

Cijena je stvarno previsoka, a znamo kakva je materijalna situacija stanovništva. Još jedan od problema je taj što se grijanje plaća tokom čitave godine, a ne samo tokom grijne sezone“, rekao je Mladen K., mještanin Nove varoši.

Izvor: nezavisne.com