Ministar zdravlja i socijalne zaštite RS Dragan Bogdanić potpisao je juče ugovore sa izvođačima radova za izgradnju ambulanti porodične medicine u banjalučkim naseljima Bočac i Borkovići te u opštini Jezero čija je vrijednost oko 580.000 maraka.

Bogdanić je istakao da je vrijednost investicije u Bočcu i Borkovićima oko 370.000, dok je za ambulantu u Jezeru izdvojeno oko 210.000 KM.

“Ovakvi projekti biće nastavljeni dok sve ambulante porodične medicine u Srpskoj ne budu adekvatno rekonstruisane i opremljene”, istakao je Bogdanić.

Gradonačelnik Banjaluke Slobodan Gavranović kazao je da grad iz budžeta za izgradnju ambulanti u Bočcu i Borkovićima izdvaja 113.000 maraka. On je podsjetio da je dobra saradnja sa resornim ministarstvom rezultirala ulaganjem više od sedam miliona KM u zdravstveni sektor.

“U planu je i izgradnja ambulante porodične medicine u Donjim Kolima, Bistrici i na Paprikovcu”, rekao je Gavranović.

Direktor Doma zdravlja Banjaluka Gordana Tešanović istakla je da će ambulante u Bočcu i Borkovićima imati ordinacije za porodičnog ljekara i intervencije, mini-hematološku laboratoriju i ostale prateće sadržaje.

“U proteklom periodu Dom zdravlja je obogaćen sa 25 novih ordinacija u sedam novoizgrađenih objekata, a više od 50 ambulanti je renovirano”, istakla je Tešanovićeva.

Izvor: Glas Srpske