Majka prirodna diktira da stidne dlačice ne diramo, jer su one biološka barijera protiv svih bakterija i infekcija.

Dotjerivanje bikini zone jedno je od najomiljenijih rituala svake žene. Biranje frizura za svoj intimni predio je pravo uživanje. Malo je onih kojima nije prijatno kada im sređuju to područje, pa se zato i na to ne odlučuju. Nova studija je otkrila kako većina žena brijačem sređuje svoju intimnu zonu i tako šteti svom zdravlju. Zaključili su da je bolja depilacija voskom, ali i ona prouzrokuje neke zdravstvene probleme.

intimna zona

Foto: Profimedia

 

Žene se vode politikom kako brijanje ostalih dijelova tijela nije uopšte opasno, pa im zato ovaj zaključak ni ne slute. Ispitivanje je pokazalo da 87% žena uređuje intimnu zonu, a 90% njih to čini uz pomoć brijača.

Genitalna koža je izuzetno osjetljiva, stoga brijač može stvoriti sitne ranice koje ne moraju biti vidljive. Najčešće je riječ o abrazijama, koje prouzrokuju urasle dlačice, jednoglasno objašnjava onih 60% ženske populacije koje je to doživjelo. Koža ispod struka je prepuna znojnih žlijezda, pogotovo ako na koži postoje mala oštećenja u koje lako ulaze bakterije i virusi. Infekcije koje iz toga proizilaze su velikih i obilnih razmjera, objašnjava autor istraživanja objavljenog u časopisu “American Journal of Obstetrics & Gynecology” Andrea DeMaria.

Mogu se javiti polno prenosive bolesti, poput herpesa i HPV, upravo zato što su stidne dlake biološka barijera koja spriječava infekcije.

Izvor: srbijadanas.com