Na Međunarodnom sajmu turizma i zdravlja, koji je juče otvoren na Trgu Krajine, svoje proizvode predstaviće više od 100 izlagača iz Srpske, ali i iz zemalja regiona.

Predsjednik Narodne skupštine RS Igor Radojičić, koji je posjetio sajam, rekao je da Banjaluka ima razvijen turistički sektor, posebno u ugostiteljstvu, koji gostima nudi razne sadržaje.

Gradu na Vrbasu treba raznih događaja kako bi privukao što veći broj gostiju tokom godine – rekao je Radojičić i dodao da je turizam veliki biznis.

On je naglasio da grad na Vrbasu treba prilagoditi aktuelnom trendu u turizmu, sa svim ponudama kojima raspolaže.

Gradonačelnik Slobodan Gavranović rekao je da Banjaluka   prvi put organizuje Međunarodni sajam turizma i zdravlja.

Ovo je prilika da se zaposleni u turizmu, sa brojnim izlagačima, predstave u dobrom svjetlu i iskoriste priliku za dalju saradnju – rekao je Gavranović i dodao da se nada da će ovaj sajam biti organizovan i idućih godina.

Ministar trgovine i turizma Maida Ibrišagić-Hrstić rekla je da je resorno ministarstvo podržalo održavanje sajma. 

Primarni cilj ove manifestacije mora biti vraćanje turizma na mjesto koje zaslužuje. Turizam je jedna od rijetkih privrednih grana koja može biti nosilac razvoja kompletnog privrednog sistema – rekla je Ibrišagić-Hrstić.

Direktor Turističke organizacije grada (TOBL) Ostoja Barašin kazao je da je ovo prvi sajam turizma i treći sajam zdravlja koji organizuju.

Ovim sajmom želimo da potvrdimo reputaciju koju je Banjaluka dobila priznanjem “Zlatna čaša gostoljublja” – istakao je Barašin.

Cilj Međunarodnog sajma turizma i zdravlja, koji traje do subote, jeste predstavljanje turističke privrede, promocija zdravog načina života, te stvaranje poslovnih veza i kontakata učesnika sajma.

Sajam su juče posjetili i ministri u Vladi RS, te  generalni konzul Srbije u Banjaluci Vladimir Nikolić, kao i predstavnici Konzularne kancelarije Slovenije.

Srbija

Direktor Gradske turističke organizacije Kragujevca Snežana Milisavljević rekla je da se na štandu centralne Srbije može vidjeti turistička ponuda iz nekoliko gradova i opština iz srca Srbije.

Izvor: glassrpske.com