Sigurno ste svi upoznati sa činjenicom da se seks plaća na razne načine. Ali, da se plaća seksualna odšteta? Pa, u Kini je sve moguće…

Kinez plaća odštetu djevojci zbog nevinosti. Kinez pod imenom Li će osim novčane kazne svojoj mladoj ljubavnici morati da napiše i izvinjenje, odlučeno je na sudu u gradu Šangaju. Ovaj mladi par se upoznao preko interneta prije pet godina, ali tek su u septembru prošle godine započeli vezu, kada joj je Li rekao da je neoženjen.

Sud je optužio Lija kako je ženi uzeo nevinost na prevaru i odbacio njegove tvrdnje da nisu bili intimni. Njih dvoje su imali seksualni odnos prošle godine kada su putovali u Singapur, ali je Li prekinuo svaki kontakt sa djevojkom koju je upoznao online kada su se vratili u Kinu.

Isfrustrirana djevojka Čen zbog toga što joj se Li ne javlja, je provalila u Lijev stan u Šangaju u februaru ove godine gdje je zapravo otkrila da je on u braku već nekoliko godina sa drugom ženom!

Nakon toga ga je tužila navodeći da ju je seksualno iskoristio na osnovu prevare. Ona je tražila puno veći novčani iznos, ali će Li ipak platiti nešto manje od četiri hiljade evra.

Sud u Šangaju je kazao da je “djevičanstvo građansko pravo koje mora biti zaštićeno”, dodajući da je ovaj seksualni odnos negativno uticao na psihičko zdravlje djevojke, kao i na njen ugled.

Izvor: prva.rs