Izgradnja primarne vodovodne mreže u mjesnoj zajednici Stričići biće završena u narednih deset dana, a realizacijom ovog projekta vodu će dobiti više od 160 domaćinstava.

Rekao je ovo predsjednik Savjeta mjesne zajednice Stričići Zlatko Sladojević i dodao da će domaćinstva vodu dobiti početkom oktobra.

Vodovodne cijevi su postavljene. Ostalo je još da budu urađeni šahtovi prema zaseocima Dujakovci i Lokvari, kao i postavljanje buster stanica prema Gornjim Lusićima – kazao je Sladojević.

On je dodao da će završetkom ove vodovodne mreže vodu dobiti zaseoci Vulini, Lokvari, Dujakovci, Pajići, Dulići, Sladojevići i Lusići.

Puštanjem vode u ova naselja kompletna mjesna zajednica Stričići biće snabdjevena vodom – rekao je Sladojević.

Međutim, voda ipak još neće stići do četiri domaćinstva u zaseoku Dubica.

Problem nam pravi to što su kuće na višoj nadmorskoj visini od bazena sa kojih dobijamo vodu i pumpe je ne mogu izbacivati – kazao je Sladojević i dodao da je problem i to što su kuće od primarne vodovodne mreže udaljene oko pet kilometara pa se moraju raditi dugi iskopi.

Direktor Centra za razvoj i unapređenje sela Milenko Šarić rekao je da je za izgradnju ove vodovodne mreže uložena 615.961 marka.

Radovi teku po planu i sve će biti spremno za puštanje vode do kraja mjeseca – rekao je Šarić.

On je dodao da su za potrebe ovog podsistema izgrađeni rezervoar i potisna stanica, te priključeni cjevovodi i pojasnio da je pomenuta distributivna mreža duga 23 kilometra.

Izvođač radova je preduzeće “Radis” iz Istočnog Sarajeva – rekao je Šarić.

Mještani stričićkih zaselaka ne mogu da vjeruju da će uskoro dobiti vodu u svojim kućama.

Ovo je za svaku pohvalu. Od kada znamo za sebe, vodu koristimo sa bunara i obližnjih izvora. Sada će nam biti mnogo lakše – kazali su mještani.

Putevi

Predsjednik Savjeta mjesne zajednice Stričići Zlatko Sladojević rekao je da do kraja godine očekuju 500 kubika materijala za presipanje makadamskih puteva u ovom naselju.

U našem mjestu ukupno imamo oko 50 kilometara makadamskih puteva, tako da ćemo tim materijalom uspjeti da  saniramo udarne rupe – kazao je Sladojević.

Izvor: glassrpske.com