U organizaciji Udruženja građana “Interkulturni susreti u BiH” i “Ameriken fild servisa” u BiH /American Field Service/ večeras će u Banjaluci biti obilježen Dan interkulturalnog dijaloga.

Organizatori manifestacije navode da će tema večeri biti kulture zemalja jugoistočne Azije.

“Svake godine, posljednji četvrtak u septembru je rezervisan za Dan interkulturnog dijaloga, kada volonteri `Ameriken fild servisa`, u saradnji sa učenicima na razmjeni, na interaktivan način pokušavaju da podignu svijest ljudi o različitostima u kulturama i promovišu interkulturni dijalog“, saopšteno je iz Udruženja građana “Interkulturni susreti u BiH”.

Udruženje građana “Interkulturni susreti u BiH” je nevladina, neprofitna, stranački i vjerski neorijentisana organizacija, zasnovana na volonterizmu, koja u saradnji sa “Ameriken fild servisom” organizuje međunarodne programe razmjene učenika i volontera s ciljem unapređenja interkulturalnog učenja i tolerancije među mladima.

“Ameriken fild servis”, sa sjedištem u NJujorku, je međunarodna nevladina, neprofitna, stranački i vjerski neorijentisana organizacija, zasnovana na volonterizmu, koja pruža iskustva interkulturnog učenja kako bi ljudima pomogla da razviju znanje, vještine i razumijevanje potrebno za stvaranje pravednijeg i mirnijeg svijeta.

Obilježavanje Dana interkulturalnog dijaloga i Veče kultura zemalja jugoistočne Azije biće održano u prostorijama edukativnog kulturnog centra “Ihtus” u Banjaluci, sa početkom u 18.30 časova.

Izvor: agencije