U kotorvaroškom Dječijem vrtiću “Larisa Šugić”, u okviru obilježavanja Međunarodne nedjelje djeteta, mališani su priredili bogat zabavni program, a upriličeno je i tradicionalno druženje sa načelnikom opštine.

Djeca su recitovala, pjevala, a u skladu sa uzrastom, istakli su i nekoliko svojih prava – pravo na srećno djetinjstvo, igru i roditeljsku brigu, o kojima su prethodnih dana razgovarali sa svojim vaspitačicama u vrtiću.

Načelnik opštine Kotor-Varoš Dalibor Vučanović rekao je da će u oktobru u kotorvaroškom vrtiću početi rekonstrukcija grijanja na gas, a kada vremenski uslovi budu bolji i prilazni put će biti asfaltiran.

On je rekao da vremenske prilike nisu dozvoljavale da počne asfaltiranje prilaznog puta, dodajući da će u saradnji sa rukovodstvom Dječijeg vrtića “Larisa Šugić” biti poboljšani i materijalni uslovi.

Direktor ove ustanove Sanela Mikić kaže da je u kotorvaroškom dječijem vrtiću u pet vrtićkih grupa upisano 109 mališana, što je znatno veći broj u odnosu na prethodnu godinu.

Prema njenim riječima, osim brojnih nagrada osvojenih ove godine, djeci iz ovog vrtića pripala je i uloga domaćina na centralnoj manifestaciji održanoj u zgradi Vlade Republike Srpske.

U okviru obilježavanja Nedjelje djeteta, mališani iz kotorvaroškog vrtića će posjetiti i Dječije pozorište Republike Srpske, a družiće se i sa rukometašima banjalučkog “Borca”.