One su odlučile da poprave svoj seksualni život laserskim podmlađivanjem vagine…

Mnoge žene imaju problema zbog drugačijeg osjećaja pri seksu prije i poslije porođaja. Neke od njih su se odlučile za lasersko podmlađivanje vagine koje je riješilo mnoge probleme u vezi sa partnerskim odnosima, manjkom samopouzdanja i promjenom osjećaja o tijelu.

Helenina priča

Tridesetpetogodišnja medicinska sestra Helen Tomas iz Svansea u Engleskoj se prije dvije godine odlučila za lasersko zatezanje vagine.

Tokom posljednjih 17 godina, rodila sam četvoro djece prirodniom putem. Svi porođaji su uticali na moje intimne djelove tijela, a posebno rođenje drugog djeteta, kada mi je vagina popucala. Poslije toga, nisam mogla da se vratim u formu. Nisam mogla da se opustim tokom seksa, iako mi je suprug stalno govorio da je sve u redu sa mnom. Istina je da nisam imala isti osjećaj prlikom vođenja ljubavi kao prije rođenja djece,” kaže Helen.

Kada je čula za lasersko podmlađivanje vagine, Helen se konsultovala sa suprugom, koji je odmah pristao da joj da novac za intervenciju. Nakon procedure, Helen je rekla da se osjeća kao prije porođaja. Iako je suprug počeo da se šali sa njom da bi trebalo da ode i na estetsku operaciju grudi, ona ne želi da upoređuje ove dvije procedure. “Za mene ovo nije bilo pitanje estetike, nego pitanje zdravlja,” kaže Helen.

Nedostatak intimnosti poslije porođaja dovodi do krize u vezi i braku

Reginina priča

Još jedna medicinska sestra, Regina Blek, odlučila se za proceduru laserskog podmlađivanja vagine. I njeni problemi su počeli nakon dva teška prirodna porođaja. “Osjećala sam da sam mnogo starija “tamo dole” nego što bi trebalo. Nisam osjećala penis svog momka dok vodimo ljubav, pa je to počelo da mu smeta,” kaže Regina.

Nakon perioda plakanja, počela je da izbjegava seks, što se odrazilo na njihovu vezu. Ona je osjećala frustraciju jer joj je bilo jasno da nije problem u tome što ona ne želi intimne odnose, nego da hitno nešto mora da uradi po pitanju svojih polnih organa, kako bi i ona i momak bili zadovoljni.

Televizijska emisija poznatog estetskog hirurga Dr Metloka (poznatijeg kao Dr 90210) o laserskom podmlađivanju vagine ih je navela na prvi razgovor o problemima. Pošto su sa pažnjom odgledali kako procedura izgleda, njih dvoje su odlučili da pokušaju.

Odmah nakon intervencije, Regina je znala da se nešto promijenilo. Za nekoliko dana, shvatila je da se osjeća kao prije nego što je imala djecu. Kada je ponovo počela da ima odnose sa svojim partnerom, shvatila je da oboje uživaju mnogo više nego ranije, a njeno samopouzdanje se vratilo.

Regina i godinu dana nakon intervencije i dalje rado priča o tome, a proceduru je preporučila i svojim prijateljicama, pa čak i mami.

Izvor: bebac.com