Svakodnevno čitamo savjete za šminkanje – i svaki od njih podrazumijeva četkicu za šminku. Tržište je preplavljeno ovim alatkama, a sve se razlikuju, po mekoći, debljini ili obliku.

Prateći naše instrukcije, nećete imati problema pri izboru i upotrebi onih koje su adekvatne za vas...

Nije vam potrebna svaka vrsta četkice

Zapravo, optimalan broj četkica koje treba da imate je 5, a to su – četkice za podlogu za šminku,za puder, za rumenilo, četkica za završnicu šminke i četkica za sjenku za oči. Sve ostale varijacije potrebne su isključivo profesionalcima.

Čišćenje četkica je neophodno

Ne želite da vam se šminka koju nanosite miješa sa ostacima prethodne šminke. Ako sve četkice držite na jednom mjestu, lako se mogu i međusobno zaprljati, tako da je od krucijalnog značaja redovno ih održavati. Običan sapun i topla voda biće dovoljni da skinu ostatke šminke sa njih.

Razlikujte sintetičke i prirodne četkice

cetkice1 Sve što niste znali o četkicama za šminku

Četkice mogu biti napravljene od prirodnih i sintetičkih vlakana, i svaka imaju svoju upotrebu. Prirodna vlakna koriste se kod suvih proizvoda u prahu ili kamenu, dok su sintetička namijenjena za tečne ili kremaste preparate za lice.

Dužina je važna

Dugačke četkice ostavljaju nježnije i svjetlije, a kratke tamnije i intenzivnije obrise.

Naučite da kažete zbogom

cetkica Sve što niste znali o četkicama za šminku

Svaka četkica ima određeni rok upotrebe. Ako vlakna počinju da otpadaju ili se drška polomi, to je jasan znak da je vrijeme da se oprostite od svoje omiljene četkice i zamijenite je drugom.

Izvor: wannabemagazine.com