Prostor za novi vrtić “Srna” u naselju Starčevica rekonstruisan je i adaptiran u objektu nekadašnjeg restorana “Ognjište”.

Vrtić će naredne godine moći pohađati 50 mališana, a za njegovo opremanje će biti potrebno još oko 170.000 KM.

Završetak radova danas su ozvaničili Igor Radojičić, predsjednik Narodne skupštine RS, Slobodan Gavranović, gradonačelnik, i Nataša Radulović, direktor Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje.

“Tragamo za sredstvima za opremanje vrtića koji smo otvorili prije nekoliko dana u Krfskoj ulici u Obilićevu i ovog ovdje. Oko 100 mališana bi već od Nove godine trebalo da uđe u ova dva objekta”, istakao je Gavranović.

Radojičić je kazao da je lijepo vidjeti koliko je novih objekata na usluzi građanima.

“Radilo se po prioritetima mještana Starčevice, a jedan od njih je bio i otvaranje vrtića”, rekao je Radojičić.

Radulovićeva je istakla da će otvaranjem ovog vrtića grad raspolagati sa 23 objekta za smještaj djece.

“Odlučili smo da će se ovaj vrtić zvati ‘Srna’. Ono što je važno je to da će prostorije biti opremljene po evropskim standardima, sa svim osnovnim sredstvima koja su potrebna djeci od godinu dana do polaska u školu”, kazala je Radulovićeva.

Dodala je da će ovaj vrtić imati dvije grupe, jasličku i mješovitu, te najavila još jednu adaptaciju i opremanje prostora početkom sljedeće godine u Ulici Prvog bataljona, takođe u naselju Starčevica.

Grad izdvojio oko 285.000 KM

Ukupna površina vrtića “Srna” u naselju Starčevica iznosi 300,97 metara kvadratnih, a prema riječima Slobodana Gavranovića, gradonačelnika Banjaluke, grad je za adaptaciju i rekonstrukciju prostora izdvojio oko 285.000 KM.

“Namjera nam je da uredimo i prostor oko ovog objekta, da bi djeca imala mogućnost da bezbjedno provode vrijeme napolju”, kazao je Gavranović.

Izvor: Nezavisne