Ova diva je bila jedna od najpoznatijih ličnosti filmske industrije i bila mit bez presedana u sedmoj umjetnosti. I dan danas djevojke širom svijeta žele da budu kao ona i u njoj vide svoj uzor. Merilin je imala kratak ali buran život.

Merlin Monro

Bila je zvijezda koja je nakon prerane smrti postala legenda, ne samo zbog izuzetne ljepote nego i zbog toga što je bila žena koja je od glave do pete bila simbol ženstvenosti. Imala je divlju želju za uspjehom i profesionalno se zaista uzdigla do zvijezda. Međutim, ona koja je bila simbol radosti i ljepote u privatnom životu je doživjela samo mrvice prolazne sreće: nije doživjela vatrenu ljubav o kojoj je uvijek maštala iako se tri puta udavala i imala brojne veze i nikada nije postala majka, što sebi nikada nije mogla da oprosti.

Merilin je rođena 1928. godine u Los Anđelesu, a njeno djetinjstvo je bilo nesrećno. Prije nego što se rodila, otac je ostavio njenu majku samu i bez posla, tako da je ona utonula u neizlječivu depresiju i završila u duševnoj bolnici. Mala Norma Džin Bejker, buduća Merlon Monro, imala je tada samo tri godine. Tetka i očuh su je kasnije vaspitavali. Kao prelijepa šesnaestogodišnja djevojka udala se prvi put. Tada je radila u jednoj vojnoj fabrici i tu ju je slučajno otkrio jedan fotograf. Kada je 1945. godine postala profesionalni foto-model, drugi fotograf Andre de Dien, napravio je prve slike koje će biti veoma značajne za njenu karijeru. Norma je već bila na pravom putu da postane Merilin Monro.

 

Merlin Monro

Imala je idealnu figuru kakvu su zamišljali muškarci šezdesetih godina. Uvijek vesela plavuša sa poluzatvorenim očima i poželjnim usnama, moderna boginja seksa, izazivala je pomisao da ljubav sa njom mora da ima ukus šampanjca. Bilo je to poslije holivudskih hitova kao što su „Nijagara“, „Džungla na asfaltu“, „Muškarci vole plavuše“, „Neki to vole vruće“.

Privatni život ove platinaste plavuše bio je nešto drugo: bila je mučenica koja je imala sudbinu zvijezde. Majka ju je rodila sa ocem lopovom i napustila. Bila je napuštena, silovana od strane očuha, nesrećno udata, iskorišćavana, bila je u stvari, krhki plijen Holivuda, barbiturata i alkohola. Bila je uništena od svojih muževa i ljubavnika među kojima su i dva čuvena brata iz dinastije Kenedi – Džon i Robert.

U cijelom tom košmaru, 5. avgust a 1962. godine, sobarica pronalazi mrtvo, golo tijelo Merilin Monro koja je popila veliku količinu pilula. Nikada u potpunosti nisu razjašnjene činjenice njene smrti, a u javnosti su se pojavile razne priče, od toga da se ubila do toga da je u pitanju ubistvo.

Ovu tajnu, kako stoje stvari, nikada nećemo razjasniti. Odlaskom u smrt Merilin Monro je otišla u legendu, koja traje i uvijek će trajati.

Izvor: srbijadanas.com