“Svi imamo svoje snove, a dok god imaš san dobro je. Kada prestaneš da sanjaš, onda se zabrini”.

Rekao je sinoć ovo Banjalučanin Želimir Šarić gostujući na Nes radiju u emisiji “Pomalo lično”.

Gost Nataše Margetić slušaocima Nes radija, između ostalog ispričao je sve zanimljivosti i anegdote iz juna 2008. godine kada je zajedno sa Amerikancem Tedom Tucekom, za 22. dana preplovio Atlantik od Amerike do Portugala.

Oni su se 1. juna 2008. godine na jedrilici “Vagabundo” uputili do arhipelaga Azora nadomak Portugala. Na tom putu suočavali su se i sa teškim nevremenom, ali i doživjeli neponovljivu životnu avanturu.

Želimir je prije jedrenja preko Atlantika mjesec dana sam bio na brodu i preplovio cijeli Mediteran.

Šarić, nekadašnji voditelj na Televiziji Sarajevo i Radiju Banjaluka, kaže da mu je bilo dovoljno dvadesetak godina da se zasiti novinarstva i jednom za svagda otrgne i posveti svojoj najvećoj ljubavi – moru, brodovima i jedrima!

Prejedrio sam cijeli Mediteran i Atlantik, a nagrada koju sam dobio je neprocjenjiva…Taj mir, kakav pruža otvoreno more, nigdje ne postoji. Ne plašim se da bi moglo da me proguta i ne mislim o tome da je ispod mene četiri kilometra dubine!”, rekao je Šarić sinoć u emisiji ” Pomalo lično”.

Ovaj Banjalučanin je trenutno u potrazi za jedrilicom svojih snova, a planira ponovo da zaplovi morem.

Ova priča nema kraj. Ova priča je tek početak. More, nebo i oblaci, ni galeba u vidokrugu. Ukokliko želite da saznate kako to izgeda biti potpuno sam poslušajte emisiju “Pomalo lično”.

Budite i sljedećeg četvrtka uz Natašu Margetić i talase Nes radija i poslušajte još jednu zanimljuvu priču običnih ljudi sa neobičnim iskustvima.

Izvor: nezavisne