Dame od stila znaju da se trendovi, koliko god da smo bombardovane njima, moraju primjenjivati selektivno. Sve ikone stila postale su to ne zato što su slijepo pratile trendove, već zato što su se uvijek mudro i odmjereno držale klasike.

Ipak, kako se i klasika miješa u trendove i svake sezone se vraća nešto staro, a novo, za vas izdvajamo koji su to svevremenski modni savjeti sa kojima nećete pogriješiti ni sada – ni za deset godina.

Krojač je vaš najbolji prijatelj. Koliko god sjajnu odjeću da nalazite u fensi buticima, one stvari koje naprave prema vašem ukusu i prema vašem tijelu, jedine su koje ćete sigurno moći da nosite i kroz nekoliko godina (pod uslovom da pazite na svoju liniju).

Ne pratite slijepo brojeve koji pišu na odjeći. To što je nešto “vaš broj” ne znači da vam to obavezno najbolje stoji i da vam je to najudobnije. Uvijek isprobajte odjeću prije nego što je kupite i ne libite se da nekad kupite nešto manje ili veće od vaše uobičajene veličine.

cipele u boji koze Vanvremenski modni saveti

Cipele u boji kože slažu se sa svim. Njih prosto morate imati u ormaru sa obućom.

Aksesoari mogu da učine da i najobičnija modna kombinacija izgleda glamurozno. Naoružajte se dobrom ogrlicom ili šalom i plijenićete.

Uklapajte različite cipele sa različitim dužinama pantalona. Na primjer, koliko god voljeli vaše pantalone koje su malo iznad članaka, ne možete ih uklopiti uz ankle-boots. Prije nego što nekud pođete, isprobajte kombinaciju obuće i pantalona.

skini dzins siroka majica Vanvremenski modni saveti

Balansirajte gornji i donji dio autfita. Ukoliko nosite nešto široko gore, ponesite uz to uske pantalone, i obrnuto.

Uložite u kvalitetan donji veš. Ukoliko vas donj veš ne steže, ili vam nije prevelik, odjeća će savršeno padati preko njega. Jako je važno da donji veš savršeno prijanja uz tijelo.

Imajte dvije dobre torbednevnu (u koju mogu da stanu telefon, novčanik, kišobran i knjiga) i večernju (u koju staju šminka, telefon i novčanik).

crna haljina Vanvremenski modni saveti

Kada ste u dilemi šta da obučete – obucite crno – sa tim nikada nećete pogriješiti.

Izvor: wannabemagazine.com