Predstavnici Hipo Alpe Adria banke Banjaluka posjetili su juče banjalučko porodilište i uručili štedne knjižice sa novčanim ulogom od 50 KM majkama 19 beba koje su rođene na Međunarodni dan štednje, 31. oktobar.

Šef banjalučke poslovnice Hipo Alpe Adria banke Aleksandra Grujić rekla je novinarima da je današnja donacija dio akcije koju ova banka već 11 godina provodi povodom Međunarodnog dana štednje.

“Uprava banke je odlučila da i ove godine obradujemo roditelje djece, koja su rođena na ovaj dan i da mališanima poželimo srećnu budućnost”, istakla je Grujićeva.

Ona je dodala da će, osim Banjaluke, predstavnici Hipo Alpe Adria banke ove donacije uručiti svim bebama koje su rođene 31. oktobra u porodilištima u Republici srpskoj i distriktu Brčko u mjestima u kojima posluje banka.

Ljekar na Klinici za ginekologiju i akušerstvo Univerzitetske bolnice – Kliničkog centra Banjaluka Vesna Ećim–Zlojutro rekla je novinarima da je pozitivno iznenađujući podatak da je rođeno 19 beba, ističući da su porođaji protekli dobro i da se majke i bebe osjećaju veoma dobro.

Ona je rekla da u Republici Srpskoj, nažalost, natalitet pada, jer se u Srpskoj svake godine rađa manje beba i više ljudi umire.