Boračka organizacija grada Banje Luke obilježila je, 8 novembra, krsnu slavu – Mitrovdan polaganjem vijenaca i prisluživanjem svijeća na groblju „Sveti Pantelija”, te služenjem liturgije i parastosa u crkvi Svete Trojice za poginule borce Odbrambeno-otadžbinskog rata.

Vijence na spomenik palim borcima Odbrambeno-otadžbinskog rata položile su delegacije: Boračke organizacije grada Banje Luke, Grada Banja Luka, Trećeg pješadijskog Republika Srpska puka, SUBNOR-a, Organizacije amputiraca „UDAS”, gradskog Udruženja vojnih penzionera, Kola srpskih sestara i Dokumentaciono-informacionog centra „Veritasa”.

Predsjednik Boračke organizacije grada Banje Luke, Goran Rogić rekao je da je krsna slava Boračke organizacije prilika da se oda počast svima koji su živote položili za slobodu srpskog naroda. Kaže da akcenat Boračke organizacije RS u narednom periodu mora da bude na rješavanju statusa demobilisanih boraca.

Načelnik Odjeljenja za boračko-invalidsku zaštitu u Gradskoj upravi, Milenko Vučeta istakao je da se Grad Banja Luka sa dužnim poštovanjem sjeća onih koji su živote utkali u temelje Republike Srpske.

Za Republiku Srpsku je dato 23.000 života i mi to ni u jednom momentu, ni u jednoj situaciji ne smijemo zaboraviti. Dali su živote za nas koji danas živimo slobodno i dostojanstveno na prostoru Srpske – rekao je Vučeta. On je naveo da je Grad Banja Luka do sada za stambeno zbrinjavanje porodica poginulih boraca i ratnih vojnih invalida od prve do četvrte kategorije uložio više od 50 miliona KM.  Vučeta je podsjetio da su nedavno useljena dva stambena objekta sa 142 stana u banjalučkom naselju Ada, te da je počela izgradnja nova dva stambena objekta.

Poslije polaganja vijenaca i služenja liturgije i parastosa, upriličen je slavski obred.