Banjalučanin Branko Popović predstaviće BiH na prestižnom takmičenju barmena “Monin World Cup” u Parizu, gdje će umijeće u pravljenju koktela odmjeriti sa barmenima iz cijelog svijeta.

Ovaj mladi barmen, osvojio je prvo mjesto na bh. takmičenju barmena od 18 do 27 godina “Monin Cup BiH”, a 1. decembra će okušati sreću na svjetskom takmičenju.

Prvi barmen BiH je rekao je da mu je učešće na “Monin Cup BiH” bilo prvo profesionalno takmičenje.

“Ranijih godina učestvovao sam na srednjoškolskim takmičenjima gdje sam imao zapažene rezultate kako na republičkom tako i na međunarodnom nivou”, kazao je Popović.

On je dodao da se na ovo takmičenje prijavio iz radoznalosti i želje da se oproba u profesionalnim vodama tog posla. Prema njegovim riječima, od učešća na svjetskom takmičenju očekuje da će ostvariti zapažen rezultat, jer će pripremati specifičan koktel.

“Na takmičenju će biti učesnika iz svih zemalja što će mi omogućiti da upoznam nove ljude, naučim nešto novo, ali da i ja njima prenesem svoje znanje”, priča Popović.

Dodaje da je veliki broj mladih zainteresovan da profesionalno priprema koktele, što je tek prije nekoliko godina zaživjelo na ovim prostorima.

Potrebno je više ulagati u razvoj ovog posla. Što se tiče odlaska na svjetsko takmičenje, kompanija “Monin” će mi platiti put i smještaj dok sve ostalo finansiram sam, što nije lako”, kazao je Popović.

“Monin Cup BiH”

Na takmičenju “Monin Cup BiH” ove godine učestvovalo je ukupno 13 takmičara od čega su tri bila iz Banjaluke.

Mladi barmeni su odmjeravali vještine u pravljenju alkoholnih i bezalkoholnih koktela.

Izvor: Glas Srpske