Leptir mašne su se definitno vratile u modu! Mogu se vidjeti na svakom ćošku i na svim svečanostima. Nose ih djeca, mladi i stari muškarci, ali i po koja djevojka. Danas idemo korak dalje. Predstavljamo vam mladog dizajnera leptir mašni, Nemanju Stojanovića. Njegove mašne su nešto posebno. One su od drveta!

Šta mislite o mašnicama koje se izrađuju testericom i šmirglom? Da li vjerujete da postoje drvene leptir mašne? Šta mislite kako ih prave? I… Ko ih pravi?

Vjerovatno jedini modni dizajner ove vrste u Srbiji, Nemanja Stojanović, mladi student Više Medicinske škole u Ćupriji, pravi drvene leptir mašnice koje vas neće ostaviti ravnodušnima.

Kako i sam kaže, ovaj nesvakidašnji hobi je nastao sasvim slučajno.

“Tražio sam leptir mašnu za svoj rođendan i nigdje nisam mogao da pronađem onakvu kakva je zadovoljavala moje kriterijume pa sam došao na ideju da pokušam da napravim nešto što već niko drugi u našoj zemilji nije”, kaže Nemanja i otkriva reakcije ljudi na svoju prvu mašnicu:

“Kada sam je u potpunosti završio, i sam sam bio oduševljen, a možete pretpostaviti kakve su bile reakcije moje porodice i bližih prijatelja”.

Na pitanje kako je se snašao u stolarstvu i da li je imao pomoć pri izradi mašnica, ovaj mladi kreator odgovara:

“Do tada nisam imao iskustva sa stolarskim poslom. To mi je bilo “vatreno krštenje”. Imao sam veliku pomoć i podršku oca jer je se i sam u mladosti bavio ovim poslom”, priča Nemanja.

Da postigne izgled koje mašne sada imaju, nije bilo ni najmanje jednostavno.

“Moje mašne su prešle veliki put usavršavanja i zato danas izgledaju perfektno”.

Foto: PromoFOTO: PROMO

On je za naš sajt otkrio i faze izrade svojih mašnica.

“Prvo nacrtam skicu, potom je prenosim na drvo, oblikujem, iscrtavam, zatim slijedi nekoliko nivoa šmirglanja i u finišu lakiranje i pakovanje u kutije”, objašnjava Nemanja.

Nemanja je do sada izdao jednu kolekciju drvenih leptir mašnica pod nazivom “Bowtie wooden style” koja je sadrži oko 40 mašni, ali tu ne misli da se zaustavi.

”Planiram da u aprilu izdam i svoju drugu kolekciju, a u bliskoj budućnosti bih želio da napravim sopstvenu reviju na kojoj ću okupiti sve poštovaoce mog rada”, otkriva Nemanja.

Foto: PromoFOTO: PROMO
Foto: PromoFOTO: PROMO
Foto: PromoFOTO: PROMO
Foto: PromoFOTO: PROMO
Foto: PromoFOTO: PROMO
Foto: PromoFOTO: PROMO
Foto: PromoFOTO: PROMO
Foto: PromoFOTO: PROMO
Izvor: prva.rs